Actualitate

Nasra: „Emil Boc să explice rostul alocării celor peste 165.000 euro pentru Alianţa Vestului”

Deputatul Horia Nasra îi acuză pe Emil Boc pentru cheltuirea banilor pentru Alianța Vestului.

Monitorul de Cluj a arătat luni că pe clujeni îi va costa 165.000 de euro pe an pentru a face parte din Alianța Vestului. Contribuția participării municipiului Cluj-Napoca la constituirea patriomoniului inițial al Asociației este în valoare de 20.000 de lei (atât vor achita și Oradea, Arad și Timișoara).

De asemenea, se va aproba și o cotizație anuală de 0,5 euro pentru fiecare locuitor cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca destinată acoperirii cheltuielilor cu funcționarea aparatului tehnic-operațional.


Deputatul Horia Nasra, liderul PSD Cluj spune că acești bani se cheltuite, cu toate că asociațiile metropolitane din zona Cluj sunt moarte.

„Asociaţiile metropolitane din zona Cluj sunt MOARTE, însă municipalitatea propune cheltuirea anuală a 165.000 euro pentru filosofiile domnilor Robu-Falcă-Bolojan-Boc! Reorganizarea administrativă şi dezvoltarea regională au fost două teme serios dezbătute după aderarea României la Uniunea Europeană, însă NICIUN partid politic, chiar şi în contextul unor majorităţi considerabile, nu a dorit să ia taurul de coarne: întârind comunităţile locale, se forţa automat o primenire, eficientizare şi o modernizare accelerată a instituţilor centrale”, a spus Nasra.


De asemenea, deputatul îl acuză pe Emil Boc că nu a vrut să facă o reformă administrativă.

„Emil Boc, în calitate de prim-ministru, având în background expertiza din administraţia locală, din primărie, a avut la rându-i această oportunitate, să susţină cele două teme şi să le şi asume politic, însă şi lui Emil Boc i-a fost frică de o adevărată reformă administrativă, care ar fi scuturat sistemul de multe anomalii şi ar fi gestionat mai bine resursele. La fel de recentă, apariţia asociaţiilor metropolitane din zona Cluj, care în mare au avut ca scop, la înfiinţare, dezvoltarea economică şi socială echilibrată din zona metropolitană Cluj, nu şi-a atins aproape niciun obiectiv primar, lăsând zona, mai ales în speţa infrastructurii rutiere, a marilor proiecte care urmăresc îmbunătăţirea mobilităţii, fără niciun proiect de anvergură, activitatea asociaţiilor fiind coordonată de liderul Consiliului Judeţean Cluj şi de primarul municipiului Cluj-Napoca. Prin urmare, dacă la nivel zonal, în asociaţiile respective, despre o activitate constantă, generatoare de proiecte pe fonduri europene şi idei inovatoare nici nu poate fi vorba, de ce să mai cheltuim anual 165.000 euro cu o alianţă gândită în spiritul colegialităţii de partid dintre Robu-Falcă-Bolojan-Boc, vehicul extrem de bun de altfel în arta negocierii (în trecutul recent, pentru lista cu candidaţi la alegerile europarlamentare)?”, a continuat liderul PSD.


Deputatul îi cere să explice cheltuirea celor 165.000 de euro, dar îl și îndeamnă să privească realizările primarului din Oradea.

„Oare nu-i este suficient dlui. Boc, contul de facebook al primarului Ilie Bolojan, pentru a învăţa că ce nu se poate în Cluj-Napoca, se face în Oradea? De ce trebuie să fie Clujul ultimul vagon la trenul mediatic al domnului Nicolae Robu? Principial, dacă această alianţă produce dezvoltare pentru Cluj, trebuie încurajată, însă dacă la nivel local, colaborarea municipiului Cluj-Napoca cu UAT-urile din zonă lasă de dorit, cum să avem expectanţe ca parteneriatul cu oraşe aflate la distanţe considerabile să funcţioneze? Prin urmare, îi solicit dlui. Emil Boc să explice leu cu leu, rostul alocării celor peste 165.000 euro pentru Alianța Vestului”, a concluzionat Nasra.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter