Actualitate

Eckstein-Kovács Péter, înfrângere în cursa pentru funcția de Avocat al Poporului

Parlamentul a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de ALDE.

Astfel, clujeanul Eckstein-Kovács Péter, susținut de Opoziție (PNL, USR și UDMR), respectiv Cătălin Voinea-Mic, susținut de PMP, au ratat șansa de a ocupa funcția deținută până în prezent de Victor Ciorbea.

„Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul Poporului și mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o dată, deja foștii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune”, a scris fosta europarlamentară Weber, pe Facebook.


Mandatul lui Victor Ciorbea expirase deja în data de 6 mai 2019. Fostul premier și-ar fi dorit un nou mandat, însă mai multe formațiuni politice din opoziție și-au anunțat ulterior susținerea pentru Eckstein-Kovács. Cu toate că PNL, USR și UDMR și-au dat mână pentru numirea clujeanului în funcție, premierul Viorica Dăncilă a declarat că postul de Avocat al Poporului va reveni candidatului propus de ALDE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter