Actualitate

VIDEO Clujenii știu să danseze! BZN, show inedit în Sala Polivalentă: concert de adio cu un omagiu superb adus regretatului Dan Spătaru

Jan Keizer și Anny Schilder, soliștii originali ai trupei olandeze Band Zonder Naam – BZN („Trupa Fără Nume”) au făcut un spectacol pe cinste, sâmbătă seară, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Sute de clujeni au retrăit anii de tinerețe, iar hituri precum „La France”, „Mon Amour”, „El Condor Pasa”, „Just an Illusion” sau faimosul „Blue Eyes” i-au încântat preț de câteva ore pe cei prezenți. Dacă la început au fost mai timizi, spectatorii s-au lăsat repede vrăjiți de ritmurile nostalgice, zeci de clujeni luând cu asalt „ringul” improvizat de dans, purtați de acordurile uneia dintre cele mai iubite piese ale trupei – „Dance Dance” – interpretată chiar de două ori spre deliciul publicului.

Ajunși la „cântecul de lebădă” al trupei fondate în urmă cu peste o jumătate de secol, în 1966, cei doi artiști olandezi își desfășoară în acest an turneul de adio intitulat „The Grand Finale Tour”. Tocmai pentru a face de neuitat concertul de la Cluj-Napoca, vocile originale BZN, care au străbătut întreaga lume în această formulă în ultimul deceniu, i-au încântat pe clujeni cu o surpriză inedită. Îmbrăcați în ii tradiționale românești, Jan (70 de ani) și Anny (60 de ani) l-au omagiat în mare stil pe regretatul Dan Spătaru cu piesa care a făcut înconjurul lumii – „Drumurile noastre” –, iar publicul nu s-a lăsat prea mult invitat la dans.


Spectatorii s-au putut bucura de o „lecție” încântătoare de limbi străine, olandezii interpretând piese atât în engleză, cât și în franceză sau spaniolă, fără a ține cont de barierele impuse de limbă. Piesele melodioase i-au înlăcrimat pe cei trecuți de vârsta a doua, emoționați, în timp ce mai tinerii au savurat din plin ritmurile în pași de dans, cu zâmbetul larg pe buze.

Deși au recunoscut că este cel mai probabil ultima oară când vor fi văzuți împreună pe scenă, Jan Keizer și Anny Schilder și-au luat adio promițând că nu vor uita niciodată seara magică petrecută pe malul Someșului Mic. Și, cu siguranță, nici cei peste 5.000 de spectatori nu vor uita prea curând concertul legendarei „Trupe Fără Nume”, care i-a făcut să cânte, să aplaude și să retrăiască anii de tinerețe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter