Actualitate

Aglomerația de pe DN 17 naște vise: „Vrem tren accelerat între Bistrița și Cluj-Napoca!”

Drumul de cel puțin trei ore parcurs cu trenul între stațiile CF Cluj-Napoca și Bistrița Nord (120 km) îi nemulțumește pe călători – preponderent studenți.

Cu toate că, pe vremuri, exista tren accelerat între reședințele județelor învecinate, trenurile de astăzi parcurg aceeași distanță într-un timp mult mai îndelungat. Cum în această perioadă se stabilește mersul trenurilor pentru următoarea perioadă (cu începere din 15 decembrie 2019), visul unui „accelerat” între Cluj-Napoca și Bistrița apare din nou pe masa dezbaterilor.

„Vreau să fac un apel către cei care dețin astăzi puterea în Bistrița-Năsăud să depună toate diligențele ca între Bistrița și Cluj-Napoca să avem un tren accelerat (Inter Regio). Între Bistrița și Cluj circulă acum șapte trenuri aparţinând operatorului de transport CFR și șase trenuri aparținând unui operator privat. O călătorie între Bistrița și Cluj durează minim trei ore. În perioada în care circula o pereche de trenuri accelerat, timpul de mers între Bistriţa şi Cluj era de până în două ore”, a precizat președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, potrivit timponline.ro.


Liderul liberalilor bistrițeni este ferm convins că mulți călători ar apela la această variantă „mai simplă” în locul drumului parcurs cu mașina pe DN 17. Turc susține că trenul accelerat ar putea fi implementat chiar de astăzi, având în vedere limitele de viteză impuse momentan pe ruta feroviară dintre cele două stații.

„Este o experiență să parcurgi DN 17 între Bistrița și Cluj, mai ales la ore de vârf. Te expui pericolelor, nu poți aproxima timpul pe care îl faci. De aceea, celor de la putere le cer să facă ceva simplu, să reintroducă un tren accelerat, mulți ar putea opta pentru această variantă!”, a punctat Ioan Turc.


Vitezele maxime cu care se poate circula între Cluj-Napoca și Bistrița Nord:

Bistrița Nord – Sărățel: 80 km/h


Sărățel – Beclean pe Someș: 90 km/h

Beclean pe Someș – Dej Călători: 80 km/h


Dej Călători – Jucu: 70 km/h

Jucu – Cluj-Napoca: 100 km/h

Etichete: cfr calatori
Ultimele Stiri
abonare newsletter