Actualitate

Se anunță zile negre pentru „jandarmul” care păcălea oamenii pe străzile Clujului

Bărbatul care s-a jucat de-a jandarmul pe străzile din Cluj-Napoca riscă ani grei de pușcărie.

Bărbatul care s-a jucat de-a jandarmul pe străzile din Cluj-Napoca riscă ani grei de pușcărie.

La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secțiile 1 și 2, în colaborare cu polițiștii Serviciului Criminalistic, au dispus măsura reținerii unui bărbat de 31 de ani, din comuna Dumitrița, județul Bistrița-Năsăud, cercetat sub aspectul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat, trei infracțiuni de înșelăciune, respectiv patru infracțiuni de uzurpare de calități oficiale.

Bărbatul este bănuit că, în perioada 31 mai – 06 iunie a.c., folosindu-se de calităţi false sub recomandarea că ar fi angajat al Jandarmeriei Române, sub diferite pretexte de efectuare a unor controale pe raza municipiului Cluj-Napoca, ar fi deposedat astfel patru persoane de mai multe bunuri, printre care telefoane mobile și sume de bani. În cauză a fost produs un prejudiciu estimat de părțile vătămate la suma de 4.800 de lei.


Potrivit IPJ Cluj, informația care a dus la identificarea bărbatului a fost oferită de un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, plutonier major Bogdan Păun, care la data de 15 iunie a.c., în timp ce se afla în timpul liber, l-a observat pe susnumitul îmbrăcat într-o ținută asemănătoare Jandarmeriei, având un comportament suspect.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter