Actualitate

Peditel ajută un copil la fiecare șapte minute. Din România sau Diaspora, primesc asistență medicală pediatrică prin telefon

Peditel a devenit ceva de neînlocuit pentru părinții români din întreaga lume, care apelează cu încredere la orice oră din zi și din noapte când au problemă cu cel mic.

La celălalt capăt al firului se află un medic care le oferă sfat pediatric prin telefon și le spune dacă este cazul să meargă la urgență cu copilul. De peste 5 ani, medicii Peditel oferă GRATUIT asistenta medicală pediatrică, non stop, telefonic, oricărui copil din Romania si Diaspora.

Mii de copii ajutați

Statisticile arată că la fiecare 7 minute, un copil din România și diaspora este ajutat gratuit, cu calm, răbdare, empatie, dedicate și profesionalism de medicii Peditel. În primele 198 zile din 2019, peste 31.000 de copii din Romania si Diaspora au primit asistență medicală pediatrică, gratuit, prin telefon, non stop.


5% dintre apeluri au venit din Diaspora, cele mai multe fiind din Marea Britanie, urmată de Germania și Austria, iar în top 3 județe sunt: Cluj ( 32% apeluri), București și Ilfov (28% apeluri) și Prahova si Constanța (8% apeluri). De la începutul anului, până în data de 17 iunie, au fost primite 31.379 de apeluri. În weekendul prelungit, 14-17 iunie au fost înregistrate 1.761 de apeluri.

Visul pentru acest an

Echipa Peditel își propune ca în acest an să ajute peste 100.000 de copii.


„A venit vara. Și anul acesta temperatura a fost extrem de variată. De la cod portocaliu de ploi și frig, la cod portocaliu de caniculă. A venit deja și vacanța. Căldură aduce și mult așteptatul concediu, dar uneori, ne trezim și cu enterocolite, diaree, vărsături, insolație, roșu în gât sau febră. Nu uităm nici de copiii de la țară, în multe situații fără medic sau cu medic de familie o dată pe săptămâna. Avem 40% din populație care trăiește la țară, fără canalizare, încălzire centrală, apă curentă, transport regulat, cu spital la minim 50 km (1,500 de localități) și complet fără niciun medic (600 comunități). Pentru toți copiii români, oriunde s-ar afla, medicii PEDITEL sunt gratuit, non stop la un apel distanță”, transmite echipa Peditel.

Totuși, pentru ca Peditel să poată să funcționeze la capacitate maximă și să ajute mii de copii, au nevoie de ajutor.


„Urmează vacanța și concediile și știm că ne vom confrunta cu afecțiunile de sezon. Fiecare donație sau susținerea financiară din partea companiilor și donatorilor ne ajută să ajutăm mai mult. 10 lei poate fi o cafea sau acces la asisența medicală pediatrică non stop telefonic, pentru un copil. Iar companiile pot face bine complet gratuit, sumele sponsorizate fiind deductibile fiscal. Acum e mai simplu să facem cu toții bine. Iar împreună vom accesibiliza sănătatea pentru copii, mai ales pentru cei de la țară”, a spus Cristina Grigore, director Peditel.

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, NU pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe. Sfaturile acordate de medicul de gardă sunt sfaturi de intervenție rapidă. Peditel 1791 NU este o alternativă la 112.


Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor, Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numarul fix cu tarif normal +40377771111, sau național- apel cu tarif normal la 1791 în rețeaua: Vodafone, Orange, Telekom și apel gratuit în rețeaua Digi la *1791.

Principalele 5 probleme medicale pentru care părinții au solicitat sfaturi medicale echipei Peditel:


1.      Febră- 29% cazuri
2.      Răceală 16% cazuri
3.      Vărsături 14% cazuri
4.      Diaree 12% cazuri
5.      Tuse 9% cazuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter