Actualitate

Trupă de teatru studențească din Cluj, premiată la Galați

Trupa de Teatru Liber Imago, a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a participat în weekendul care tocmai a trecut la un festival de teatru studențesc tocmai în Galați. De acolo, au venit cu numeroase premii.

Trupa de teatru clujeană a participat cu spectacolul „Mora” la Festivalul Național de Teatru Studențesc ”ACTFEST” - Galați, desfășurat în perioada 14-16 iunie 2019! „Mora” este un teatru colaj, cu fragmente din texte de Matei Vișniec și Nicoleta Poenar, care de asemenea a regizat spectacolul. Co-regizori au fost Sergiu Robert Pop și Alexandru Pavîlcu.

„Până la urmă, toți trăim într-un cerc. Un spațiu închis cu o singură intrare și o singură ieșire. Totul în rest e repetiție, un ritual de non-sensuri prin care sperăm să ne eliberăm dintr-un destin predefinit, mereu același - Sir John, siroh, siroj, moj, moja, cojar, mojar, mozaic, mortar, mora”, este descrierea spectacolului.


În cadrul festivalului de la Galați, trupa de teatru Imago a luat marele premiu al festivalului. De asemenea,  artiștii au fost recompensați pentru talentul lor cu premii la categoria Interpretare, secțiunea Amatori.
Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost luat de Ionel Rareș Tămaș, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Alexandru Pavîlcu, iar Nicoleta Poenar a primit premiul pentru.

Spectacolul „Mora” a avut premiera în luna mai, în cadrul Festivalului Național „Zilele Imago”.


Festivalul, aflat la cea de-a VII-a ediție, a adunat trupe de teatru studențesc din 7 centre universitare, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Pitești, București, Ploiești și Galați.

Distribuția: Alexandru Pavîlcu, Sergiu Robert Pop, Mădălin Balint, Andreea Banu, Maria Rădulescu, Ionel Rareș Tămaș, Diana Dumitrache, Lena Baciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter