Actualitate

Adio Spital Regional de Urgență! Dăncilă: „Nu mai sunt bani. Statul român nu își permite”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu mai sunt bani suficienți pentru construirea spitalelor regionale.

machetaspital machetaspital

Viorica Dăncilă a declarat, marți seara, că în acest exercițiu bugetar nu au mai rămas bani suficienți pentru construirea celor trei spitale regionale plănuite și că banii alocați au fost cheltuiți pe documentație. Premierul a propus ca sumele necesare construirii spitalelor regionale să fie accesate pe următorul exercițiu bugetar.

„Am avut o discuție cu doamna comisar european Corina Crețu, la Guvern, legată de cele trei spitale regionale. Pentru mine, ca premier, pentru Guvernul României era foarte important să avem cele trei spitale. Pentru cele trei spitale a fost alocată suma de 150 milioane euro. Toată documentația a fost 130 milioane de euro. Un spital este evaluat la 460 milioane euro, astfel trei spitale se duceau la un miliard și ceva de euro. Statul român nu își permite. Atât au costat, am vorbit cu doamna Corina Crețu ca din suma rămasă să facem studii de fezabilitate, documentația și în următoarea proiecție bugetară să accesăm cele 460 milioane de euro”, a declarat prim-ministrul României.


Premierul a mai menționat că se poartă discuții ca unele spitale să fie construite în parteneriate. A dat ca exemplu Constanța unde  se poartă  negocieri ca spitalul de la malul mării să fie construit în parteneriat cu Guvernul din Turcia.

„Căutăm ca spitalul de la Constanța să îl facem împreună cu Guvernul din Turcia, căutăm ca alt spital să îl facem prin parteneriat public-privat. Nu a fost indolența guvernului, nu a fost lipsa noastră de acțiune sau să nu vrem sa facem aceste spitale, dar asta e realitatea și este corect ca atunci când acuzi pe cineva să ai toate cifrele reale”, a precizat premierul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter