Actualitate

Minivacanţa de Rusalii. Cum va fi vremea

A început minivacanța de Rusalii, dar și vacanța elevilor.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, informează meteorologii.

În ţară, vremea va fi călduroasã, caniculară pe arii restrânse în nord-vest şi izolat în sud-estul ţării. După-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, cu precãdere în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.


Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, local la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, mai ales în sud-est.

Vor fi cantitãţi de apã izolat mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.


Cei care se gândesc să meargă la mare în acest weekend prelungit nu vor face o alegere greșită. Vremea este perfectă.

În acest final de săptămână prelungit cu a doua zi de Rusalii, ploile vor sta departe de cea mai mare parte a litoralului, iar condiţiile de averse de după-amiază vor fi reduse. Termometrele vor indica valori tipice pentru mijlocul verii, adică de peste 28 de grade Celsius în toate staţiunile.


Chiar dacă este abia mijlocul lunii iunie, apa mării s-a încălzit extrem de mult, are în jur de 26 de grade Celsius aşa că puteţi face baie fără probleme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter