Actualitate

Actorul clujean Florin Piersic a primit o stea pe un „wall of fame” la Iași

Actorul Florin Piersic este omagiat în cadrul unui festival de film care se desfăşoară la Iaşi în perioada 12 - 16 iunie.

Piersic a primit miercuri prima stea din cele cinci de pe „The Wall of Fame”, o iniţiativă a unui hotel ieşean, iar în cursul serii i se va decerna şi titlul de Cetăţean de Onoare al capitalei Moldovei.

Invitatul special al acestei ediţii aniversare a festivalului este Florin Piersic, iar alături de acesta au fost invitaţi şi celelalte personalităţi ale teatrului şi filmului de la noi din ţări cărora li s-au dedicat ediţiile anterioare ale SFR.


Totodată, în cursul serii de miercuri, Piaţa Unirii din Iaşi va deveni un imens cinematograf în aer liber, unde până duminică va rula Retrospectiva Florin Piersic.

„Sincer să vă spun, aici am aflat, chiar acum 24 de ore, că acest festival de film e dedicat unui actor pe care îl plac aşa, cât de cât, dar nu în totalitate ca alţii care mi-au spus: 'ştiţi, îl iubim pe Florin Piersic'. Ce să le spun? Aveţi gusturi bune, dar nu sunt chiar de acord cu dumneavoastră", a spus presei Florin Piersic, cu ocazia evenimentului dedicat lui cu amplasarea primei stele pe 'Wall of Fame-ul' ieşean.


Omul Florin Piersic a povestit şi ce nu-i place actorului Florin Piersic atunci când fost întrebat de acest lucru.

„Nu-mi place că de fiecare dată când vrea să spună ceva cel care îl intervievează sau cel care îl provoacă spune "a, a venit Florin! Noi când mai apucăm să vorbim?". Mie mi se pare o poveste tristă chestia asta. Cum adică? În loc să vă bucuraţi şi să ştiţi că instrumentul actorului e cuvântul, bucuraţi-vă că mai pot să vă vorbesc, să vă povestesc despre mine, despre colegii mei. Eu sunt unul dintre actorii şi oamenii care îmi place să îi pomenesc pe cei cu care am avut cât de cât o legătură profesională", a spus jurnaliştilor Florin Piersic.


 

Etichete: iasi florin piersic
abonare newsletter