Actualitate

Fost comandant al Armatei americane, la Cluj-Napoca: „Este în interesul NATO ca România să rămână stabilă!”

Fost comandant general al Armatei americane în Europa, lt. gen. Ben Hodges a fost prezent, marți, la Cluj-Napoca, unde a discutat despre Prioritățile României și ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

În cadrul unei dezbateri organizate de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, fostul comandant al Armatei americane a subliniat rolul strategic al României în contextul eforturilor internaționale de menținere a securității în zona Mării Negre. Acesta a afirmat că „este în interesul NATO ca România să se mențină stabilă”, în condițiile în care provocările cărora România va trebui să le facă față în următoarea decadă vor fi „de natură socială, tehnologică, economică și militară”.

Infrastructura de transport, soluțiile pentru păstrarea tinerilor în țară și securitatea populației sunt privite ca fiind priorități strategice ale României pentru următoarea perioadă de lt. gen. Ben Hodges, acum președinte pentru Studii Strategice al Centrului de Analiză a Politicilor Europene din Washington DC. Acesta a mai apreciat că principalele direcții pentru menținerea stabilității în zona Mării Negre sunt reprezentate de „menținerea dialogului constant și deschis”, precum și de „aplicarea strictă a legislației europene în zonă”.


Fost comandant general al Armatei americane în Europa, lt. gen. Ben Hodges a fost director de operațiuni al Comandamentului Regional de Sud Afganistan, membru al forțelor multinaționale din Irak, comandant al NATO Allied Land Command. În 2014, Hodges a devenit comandant al Armatei americane din Europa, poziție pe care a deținut-o timp de trei ani, până la retragerea din armată. Acesta a fost prezent la FSPAC în cadrul unei dezbateri la care au participat studenți și cadre didactice ale Universității „Babeș-Bolyai”, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților publice clujene.

abonare newsletter