Actualitate

Boc cheamă clujenii la „Noaptea Muzeelor”: „Evenimente inedite, concerte, expoziții, demonstrații în timp real, proiecții de film”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc invită clujenii să ia parte la cea de-a 15-a ediție a evenimentului de talie mondială intitulat „Noaptea Muzeelor”.

Astfel, sâmbătă seara va avea loc o nouă ediție „Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural în care universitățile și centrele culturale din Cluj-Napoca organizează expoziții, vernisaje și evenimente inedite, cu acces gratuit pentru public, dedicate nopții de 18 mai.

„Și în acest an muzeele și instituțiile de cultură din municipiul nostru își deschid porțile până târziu în noapte, alături de alte orașe din întreaga Românie. 9 instituții culturale au colaborat pentru ediția din acest an și au pregătit clujenilor 20 de locații cu evenimente inedite, concerte, expoziții, demonstrații în timp real sau proiecții de film”, declară primarul Emil Boc.


Clujenii și turiștii au ocazia să viziteze – gratuit – la ediția din acest an atât muzee convenționale, centre culturale sau universități cât și locuri precum Parcul Etnografic sau spații reconvertite. Incursiunea culturală este cu atât mai interesantă cu cât, prin colaborarea dintre parteneri, „Noaptea Muzeelor” Cluj-Napoca 2019 își propune să introducă în circuit elemente istorice, populare, dar și elemente din cultura europeană, expoziții moderniste și elemente inovative.

Iată și muzeele, centrele culturale și universitățile clujene care participă la Noaptea Muzeelor 2019:


1. Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca (Casino – Parcul Central, Turnul Croitorilor și Cinema Dacia)

2. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei;


3. Muzeul de Artă;

4. Muzeul Etnografic (Muzeul și Parcul Etnografic „Romulus Vuia”);


5. Muzeele Universității Babeș-Bolyai (Muzeul Zoologic, Muzeul de Istorie a UBB, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie, Muzeul Memorial David Prodan, Vivariul);

6. Muzeul Mitropoliei Clujului;


7. Departamentul Foto-Video al Universității de Artă și Design;

8. Centrul Cultural German (strada Avram Iancu 1, Piața Ștefan cel Mare 18, Horea 33);

9. Institutul Francez din România.

Programul complet și detalii suplimentare despre fiecare eveniment în parte pot fi accesate pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: „Noaptea Muzeelor 2019”, în siguranță la Cluj-Napoca! Reguli de comportare, măsuri de prevenire, locații

Ultimele Stiri
abonare newsletter