Actualitate

„Noaptea Muzeelor 2019”, în siguranță la Cluj-Napoca! Reguli de comportare, măsuri de prevenire, locații

Sâmbătă seara va avea loc o nouă ediție „Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural în care universitățile și centrele culturale din Cluj-Napoca organizează expoziții, vernisaje și evenimente inedite, cu acces gratuit pentru public, dedicate nopții de 18 mai.

Având în vedere că aceste evenimente se caracterizează printr-o mare afluență de persoane în obiectivele care își deschid porțile pentru „Noaptea Muzeelor”, pompierii recomandă respectarea măsurilor minimale de apărare împotriva incendiilor și de prevenire a situațiilor de urgență, atât de către personalul obiectivelor vizate cât și de către vizitatorii acestora.

Reguli de comportare și măsuri de prevenire a incendiilor adresate vizitatorilor

- Nu vă înghesuiți în muzeu, așteptați calm să intrați în spațiile expoziționale;


- Respectați întocmai circuitul de vizitare stabilit pentru eveniment şi îndrumările personalului care asigură ghidajul;

- Supravegheați în permanență copiii;


- Respectați interdicția fumatului și utilizării focului deschis;

- În cazul în care sesizați o sursă de incendiu, producerea unui incendiu sau a altui eveniment deosebit în spațiile vizitate, anunțați imediat personalul muzeului.


În cazul izbucnirii unui incendiu

- Păstrați-vă calmul!

- Respectați îndrumările personalului obiectivului;


- Părăsiți clădirea în care a izbucnit incendiul;

- Ajutați persoanele aflate în dificultate;


- Nu utilizați lifturile pentru evacuare;

- Nu vă întoarceți în clădirea incendiată.

Vă reamintim că, sâmbătă, 18 mai 2019, în întreaga lume se sărbătoreşte, concomitent, cea de-a cincisprezecea ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Astfel, muzee, centre culturale și universități din Cluj și-au dat mâna şi au pregătit 15 locații pentru „Noaptea Muzeelor 2019”. În premieră, în acest an, a fost realizat un circuit care face trimitere la perioada represiunii comuniste. Din acest circuit face parte și Memorialul Gherla.

CITEȘTE ȘI: 15 muzee, centre culturale și universități din Cluj, deschise pentru „Noaptea Muzeelor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter