Actualitate

O mână de clujeni se trezesc la 5 dimineața pentru a-și îmbunătăți stilul de viață

5 AM este un grup de oameni motivați, interesanți și plini de energie, care împărtășesc cu ceilalți informații despre cum să devină o versiune mai bună a lor. Printre ei se află și o mână de clujeni care se trezesc dimineața devreme pentru a învăța de la alții și pentru a-și împărtăși experiențele.

Majoritatea ne dorim să fim cât mai bine organizați și să avem timpul necesar să ne desfășurăm activitățile zilnice, putând să ne bucurăm în același timp și de momente de relaxare de-a lungul zilei, de dimineți în care să avem timp să ne bem cafeaua, să facem un duș, să ne ocupăm de animalele de companie. Zile în care să nu fim pe grabă. Acest aspect este susținut de clubul 5 AM.

Există mai mulți membri din Cluj în acest club. Nuți Roman este unul dintre ei, fiind membră de aproximativ 8 luni. Ea mărturisește că este de mult timp o persoană matinală, iar faptul că se trezește atât de devreme o ajută să fie mai organizată.


„Sunt de multă vreme o persoană matinală. De cele mai multe ori mă trezesc și în weekend la ora 5, dar nu este o regulă. Depinde ce am de făcut în zilele respective. Oricum nu prea dorm mai mult de ora 6-6:30 în weekend.

Cum să fii energic pe parcursul zilei

În ceea ce privește oboseala care se poate acumula peste zi, din cauza trezirii atât de devreme, Nuți Roman spune că uneori mai are nevoie și de somn după-masa.


„Ca să fii odihnit peste zi, e nevoie de un program de somn de la ora 22. Cu un program riguros de alimentație și mișcare pe timpul zilei și apoi organizarea timpului seara, reușești să fii energic toată ziua. Eu încă nu am ajuns la acest nivel de autodisciplină, deci da… mai dorm uneori după-masa, când lucrez seara până târziu”, a explicat clujeanca.

Inițiativa unui canadian adună adepți din toate orașele României

Ideea clubului 5 AM este preluată de la un scriitor canadian, îndrumător spiritual și conferențiar în domeniul leadership-ului, al motivației, al dezvoltării personale și al satisfacției în viață. Acesta a introdus acest concept de peste 20 de ani în America, scopul său fiind acela de a-și îndemna clienții să aibă o rutină cât mai adecvată, bazată pe organizare, sănătate și lipsă de stres. Conceptul a ajuns și în România, având membri din toate orașele țării.


Activitățile desfășurate în cadrul clubului

Membrii clubului se întâlnesc online, pe Facebook, între orele 5 și 7 dimineața. Moderatorii propun diverse acțiuni sau obiective care trebuie atinse și fiecare membru decide dacă este sau nu potrivit stilului de viață după care se ghidează. Grupul nu este monitorizat, nimeni nu ține evidența. Membrii pot și doar să urmărească discuțiile inițiate de moderatori fără să intervină.

Cum devii membru 5 am

Dacă îți dorești să devii mai echilibrat, mai eficient, mai organizat și mai productiv și bineînțeles, să te trezești la ora 5, pentru a fi membru al acestui club trebuie să completezi un formular de înscriere pe pagina oficială a acestui grup.


Articol scris de Mălina Solomie, studentă în anul II la Jurnalism, FSPAC

abonare newsletter