Actualitate

Boc susține că cea mai bună protecție socială este munca: „Am fost revoltat pe gestul de la Notre-Dame!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca este în continuare deranjat de faptul că, în timp ce donațiile de sute de milioane de euro pentru catedrala mistuită de flăcări au curs gârlă, lumea uită de oamenii care înfruntă zi de zi sărăcia.

sursă foto: Boston Herald, Notre-Dame sursă foto: Boston Herald, Notre-Dame

Boc spune că, deși apreciază valoarea incontestabilă a monumentului din Paris, l-a deranjat faptul că s-au adunat peste 700 de milioane de euro pentru reparația catedralei în doar trei ore. Acesta susține că este nevoie de o „reechilibrare la nivel mondial”, bazată pe muncă.

„Am fost revoltat pe gestul de la Notre-Dame, sincer! Lumea spune că avem un miliard de persoane obeze și un miliard de oameni care se culcă flămânzi. Nu poți să aduni 700 de milioane de euro în trei ore și să nu-ți pese că ai un miliard de oameni care se culcă flămânzi în fiecare noapte! Avem nevoie de niște reechilibrări la nivel mondial, producerea de prosperitate trebuie să fie reechilibrată cu o anumită componentă de solidaritate, bazată pe muncă. Adică oamenii care muncesc, să poată avea o viață decentă din salariul și munca lor, asta încercăm la scară mică și la Cluj-Napoca”, a declarat edilul, la un post de radio local.


Cea mai bună protecție socială din universul acesta este locul de muncă, pentru că de acolo obții bani și pentru familie, și pentru pensie, sănătate, educație. Dar veniturile trebuie să fie decente, ca să acopere toate nevoile și să uiți de grija, «mâine nu reușesc să cumpăr mâncare din banii pe care îi am»! Foarte puțini sunt foarte bogați, foarte mulți sunt foarte săraci în lumea asta” – Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

Vă reamintim că CJ Cluj va trimite în Franţa 100.000 de lei (21.000 de euro) pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris. Decizia forului județean a împărțit Clujul în două, unii salutând gestul Consiliului, alții criticând decizia de a trimite 100.000 lei în Hexagon din banii clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter