Actualitate

Nu toată lumea e impresionată de donația CJ Cluj pentru Catedrala Notre-Dame: „Populismul nu cunoaște limite!”

Consiliul Județean Cluj a decis, miercuri, să trimită în Franţa 100.000 de lei (21.000 de euro) pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris, afectată de un incendiu devastator. Nu toată lumea e încântată de acest gest.

Nu toată lumea e impresionată de donația CJ Cluj pentru Catedrala Notre-Dame Nu toată lumea e impresionată de donația CJ Cluj pentru Catedrala Notre-Dame

Propunea a venit de la vicepreşedintele forului judeţean Vákár Istvan (UDMR), conte de Rurikovich și „Mare comandant” al Clujului. De asemenea, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe a susţinut propunerea care, în final, a fost votată. Doar că votul consilierilor județeni a împărțit taberele în două, unele voci susținând, altele dezaprobând decizia de a trimite 100.000 de lei la Paris din banii clujenilor. Din ultima categorie face parte și Horia Nasra, liderul PSD Cluj, care acuză forul județean de „populism penibil”.

Tragedia din Paris ne-a întristat pe toți, însă sunt încrezător că francezii dispun de toate resursele să reabiliteze catedrala, o moștenire culturală și spirituală a Europei, nu doar a Franței. Însă populismul nu cunoaște limite. Dacă în ultimele 24 de ore, miliardarii Franţei au anunţat donaţii de sute de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame, Executivul Consiliului Județean Cluj a decis să fie «solidar» cu Europa și Franța într-un stil penibil de populist, anunțând că instituția donează 100.000 lei, circa 21.000 euro”, acuză Nasra.


Președintele social-democraților susține că CJ Cluj ar trebui să-și îndrepte atenția mai degrabă spre situația de la Pata Rât, punctând că „era mai elegant să doneze din banii lor”, așa cum a făcut primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Oare cu cetățenii din Pata Rât sunteți solidari, domnilor Vákár István și Alin Tișe? Oare nu mai elegant era să plătiți din buzunarul dumneavoastră această sumă, așa cum a anunțat că face Gabriela Firea? Să vă fie rușine ! Clujenii nu pot fi păcăliți de acest populism jenant... pe banii lor”, acuză deputatul PSD.

Ultimele Stiri
abonare newsletter