Actualitate

România se pregătește de un nou referendum! Klaus Iohannis a anunțat întrebările

Președintele Klaus Iohannis a anunțat cele două întrebări pentru referendumul pe juștiție de pe 26 mai.

Klaus Iohannis Klaus Iohannis

România se pregătește de un nou referendum cu privire la legiile juștiției, de această dată fiind inițiat chiar de Klaus Iohannis. Președintele țării continuă astfel lupta cu opoziția și încercările disperate de a modifica legiile justiției.

Cele două întrebări, la care românii pot răspunde cu "Da" sau "Nu": Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție?


Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională?


"Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul şi am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aştept la vot la referendum şi la europarlamentare! La referendum avem două întrebări: prima întrebare - Sunteţi de acord să se interzică amnistia şi graţierea pentru corupţi? Da, eu sunt de acord şi sper şi în acordul vostru fiindcă ne dorim o societate curată, o societate performantă în secolul XXI şi o societate europeană pentru România. A doua întrebare: Sunteţi de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei? Da, ne dorim o guvernare pentru români, o guvernare performantă, o guvernare europeană. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.



Țara noastră se pregătește intens de alegeri, iar românii din Diaspora vor avea la dispoziție 441 de secții de votare, cele mai multe fiind deschise în Italia, Spania și R. Moldova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter