Actualitate

Microhidrocentrala construită pe albia râului Someșul Cald, MOARĂ ARTIZANALĂ? Amendă de 10.000 de lei pentru constructor

În albia râului Someșul Cald, s-a construit o microhidrocentrală, despre care autoritățile spun că nu au vreo informative. După ce informația a apărut în spațiul public, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) spune că a dat o amendă de 10.000 de lei executantului lucrării.

“În data de 15 aprilie, beneficiarul s-a prezentat la sediul ABA Someș-Tisa și a declarat că intenționa construirea unui spațiu pentru petrecerea timpului liber, care să includă și o moară artizanală, lucrare care a fost începută în urmă cu câteva luni. Din documentele puse la dispoziţie s-a constatat faptul că lucrarea a fost executată fără a deţine acte de reglementare din punctul de vedere al gospodăririi apelor. Această faptă constituie contravenție. În consecință, executantul lucrării  a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei. Totodată, reprezentanții instituției noastre i-au solicitat sistarea lucrărilor, până la stabilirea modului de soluționare a situației de către toate instituțiile implicate”, transmite Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

CITEȘTE ȘI


„În Cluj, precum în Vestul Sălbatic”? În albia Someșului Cald s-ar fi construit o microhidrocentrală despre care autoritățile spun că NU EXISTĂ!

Ultimele Stiri
abonare newsletter