Actualitate

Zeci de familii din satele uitate de lume din Apuseni au primit ajutor de la voluntarii CERT

Asociația CERT Transilvania a distribuit peste 2.000 de kg de alimente oamenilor nevoiași din cătunele uitate de lume din Munții Apuseni.

Sărbătorile Pascale vor fi mai fericite pentru zeci de familii izolate în cele mai sărace sate și cătune din Munții Apuseni. Peste 120 de voluntari CERT le-au oferit o mare bucurie înaintea Sărbătorii Învierii Domnului, organizând, în perioada 13-14 aprilie, cea de-a X-a ediție a Acțiunii Umanitare de Paști.

„Împreună cu cei 120 de voluntari am plâns alături de bătrânii împovărați de singurătate și suferințe și am ascultat poveștile de viață ale familiilor greu încercate, reușind să aducem puțină lumina în casele celor oropsiți, să le alinăm puțin durerile și singurătatea și să așezăm un surâs pe chipurile copiilor. La bordul celor 62 de mașini 4X4, special echipate, am pătruns în inima Apusenilor, spre cele mai izolate cătune precum Baltă, Dodești, Dolești, Mătești, Pădurea, Paltinei, Râșca, Muntele Rece, Bogdănești, Dobrușu, Joseni, Suseni, Măguri, Ghermănești, Iujdei, Oțelești, Vidreni, Măguri Răcătău, Mărișel, pentru a onora obligația asumată voluntar față de cei aflați în nevoie.


Peste 2.000 kg de alimente au fost distribuite sub formă a 130 de pachete consistente, ajungând la cei care au mai multă nevoie: familii nevoiașe și bătrâni singuri pe care nu-i mai vizitează nimeni. Nici cei mici nu au fost uitați. Pentru ei, am pregătit în coșul Iepurașului CERT, 100 de pachete cu rechizite, dulciuri, fructe și jucării. Alimentele de strictă necesitate (făină albă, mălai, zahăr, orez, fasole, pește, fructe, ulei, conserve, pâine și cozonac), dulciurile, hăinuțele, rechizitele și jucăriile pentru copii au fost adunate în cămara CERT cu sprijinul donatorilor inimoși și al sponsorilor care au crezut în misiunea noastră.

Asociația CERT-Transilvania mulțumește membrilor și voluntarilor CERT, donatorilor, sponsorilor și partenerilor tradiționali pentru că împreună, am reușit să ducem fiecare pachet către beneficiarul său!”, transmit voluntarii de la CERT.


Acțiunea umanitară desfășurată  în acest final de săptămână face parte din amplul proiect „CERT-Transilvania – Pentru semeni” , care a debutat în anul 2009 și prin care CERT încearcă să „demonstreze că Ardealul are suflet”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter