Actualitate

Peste 700 de amenzi date floreștenilor care nu au plătit serviciul de salubritate

După ce s-a mărit taxa de salubritate, s-a trecut la amendarea floreștenilor care nu s-au declarat pentru salubritate.

La doi ani de la scandalul-monstru în care Floreștiul a fost înecat în gunoaie cu lunile, Horia Șulea a mărit tariful de salubritate la 8,4 lei de la 6,5 lei. De atunci au fost aplicate și amenzi floreștenilor care nu au s-au declarat pentru salubritate.

„Au fost 700 de amenzi date. Pentru cei care vin din proprie inițiativă nu se mai dau amenzi. Pentru cea care s-a făcut impunerea din oficiu se dă amendă, se încasează și din amenzi, dar într-adevăr mai sunt care nu au plătit. Problema deșeurilor în Florești este azi destul de bine rezolvată. Mai sunt mici excepții, dar peste tot apr probleme și sincope. Sunt destul de mulți floreșteni care ori uită să mai plătească serviciul de ridicări menajere, ori nu s-au înscris”, au spus reprezentanții administrației locale Florești.


La sfârșitul anului trecut, Șulea declara că scopul majorării taxei de salburitate este creșterea simțului civic și a colectării selective, pentru a nu se mai ajunge la probleme cu deșeurile. În cadrul unei conferințe de presă organizată luni, primarul a spus că este mulțumit de cum evoluează lucrurile în Florești în privința gunoaielor.

 „În vatra satului colectarea selectivă se face cu succes. Oamenii au prins ideea, le convine, au înțeles și fac colectare selectivă. Avem și cele trei puncte în care se dau vouchere în contravaloarea materialelor reciclabile depuse acolo. Eu zic că se face colectare selectivă și de acolo rezultă că amenzile pe care le plătim la mediu sunt din ce în ce mai mici”, a declarat Șulea.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter