Actualitate

Zborurile Turkish Airlines de pe Aeroportul Internaţional Cluj se relocă pe noul aeroport din Istanbul

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță faptul că operatorul aerian Turkish Airlines îşi relocă operaţiunile de pe Aeroportul Atatürk pe noul mega-hub aerian, Aeroportul Istanbul, inaugurat la sfârşitul lunii octombrie 2018.

Ultimul zbor Turkish Airlines de pe Aeroportul Internaţional Cluj către Aeroportul Atatürk a avut loc joi, 4 aprilie, iar începând de astăzi de la ora 03:00 dimineaţa a început manevra logistică masivă de transfer a operaţiunilor pe Aeroportul Istanbul. Relocarea va implica aproximativ 1.800 de persoane care vor transporta în camioane aproximativ 47.300 de tone de echipament, de la aparatură de tractare/ împingere aeronave până la materiale extrem de sensibile.

Această operaţiune, unică în istoria aviaţiei globale va dura în total 45 de ore şi va fi încheiată sâmbată, 6 aprilie, orele 23:59. Zborurile comerciale vor fi sistate în totalitate pentru 12 ore atât pe noul Aeroport Istanbul cât şi pe Aeroportul Ataturk, între zborul final al companiei Turkish Airlines de pe aeroportul Ataturk, operat pe 6 aprilie, orele 02:00 spre Singapore şi primul zbor operat la orele 14:00 de pe noul Aeroport Istanbul spre aeroportul Esenboga, Ankara. După aceeea, numărul zborurilor Turkish Airlines va creşte progresiv, în conformitate cu un plan prestabilit.


Colosalul Aeroport Istanbul, inaugurat pe 29 octombrie 2018, va procesa în primă fază 90 milioane de pasageri pe an, ulterior plănuind să-şi extindă capacitatea la 200 milioane, şi să devină astfel, unul dintre cele mai mari şi mai moderne aeroporturi ale lumii. Cu o reţea de peste 350 de destinaţii, Aeroportul Istanbul va deveni noua bază de operaţiuni a operatorului naţional Turkish Airlines.

Operatorul aerian Turkish Airlines oferă zboruri spre Istanbul de pe Aeroportul Internaţional Cluj încă din anul 2016, cu 4 frecvențe pe săptămână. Începând cu vara acestui an, respectiv 24 iunie 2019, această destinaţie va fi însă suplimentată prin operarea de zboruri directe cu o frecvență zilnică, de luni până duminică.

Etichete: turkish airlines
Ultimele Stiri
abonare newsletter