Actualitate

Un clujean a fost AMENDAT după ce a jingit polițiștii pe Facebook

Un internaut a jignit polițiștii din Câmpia Turzii pe rețelele de socializare. Pentru asta a fost amendat.

Ceea ce pare o glumă reușită de 1 Aprilie, nu a fost haioasă deloc pentru un internaut care a fost amendat cu 1.000 de lei „pentru  pentru cuvintele jignitoare și obscene aduse pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa instituției și a polițiștilor locali, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă intitulat „Poliția Locală Câmpia Turzii în acțiune”.

„În urma comunicatului de presă intitulat  postat pe pagina de Facebook a Primăriei Câmpia Turzii în data de 29.03.2019, numitul C.A. a adresat cuvinte jignitoare și obcene la adresa insituției și a polițiștilor locali, sub formă de comentariu”, se arată în comunicat.


Fiindcă persoana nu s-a prezentat la sediul Poliției locale pentru a da detalii cu privire la fapta sa, a mai fost amendat cu o amendă contravențională de 500 de lei.

În baza deciziei instanțelor de judecată românești, rețeaua de socializare Facebook, precum și conturile deschise pe această platformă, reprezintă spațiu public și nu privat, iar fapta săvârșită încalcă prevederile Legii 61/1991 R, reprezentând contravenții, acestea fiind astfel sancționate în conformitate.

abonare newsletter