Actualitate

Magistrații clujeni, din nou în stradă. Cine le aude vocile?

O nouă zi de vineri, un nou prilej pentru judecătorii și procurorii clujeni să protesteze împotriva OUG 7 pe Legile justiției.

„Vineri, de la ora 12:00, magistraţii ies să protesteze pe treptele Curţii de Apel din Cluj! Insistă şi nu renunţa pentru că nu e doar despre ei, independenţa justiţiei e despre şi pentru noi toţi! Puterea judecătorească nu trebuie să ajungă niciodată subordonată celei politice, dacă cetăţenii unei ţări aspiră să trăiască într-o societate unde Nimeni nu e mai presus de lege!. Iar pentru ca acest principiu să fie realitatea noastră şi a copiilor noştri nu doar vorbe în vânt, trebuie să ne facem cu toţii partea. Haideţi să transmitem un mesaj de solidaritate magistraţilor protestatari ca să ştie că suntem alaturi de ei! Când suntem mulţi, suntem puternici!”, se arată într-un mesaj pe Facebook.

În data de 15 martie, magistraţii anunțau că au decis continuarea protestelor. Acestea vor consta în întreruperea, timp de o oră pe zi, în cadrul şedinţelor de judecată, a activităţii şi ieşirea, în fiecare zi de vineri, în faţa Palatului de Justiţie, preț de jumătate de oră. Măsurile vor fi păstrate până în data de 4 aprilie, atunci când o delegaţie de 30 de judecători şi procurori, de la diverse instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români. Vinerea trecută, magistraților și procurorilor clujeni li s-au alăturat și grefierii.


Vocile juriștilor sunt ignorate

Zilele trecute, mai mulți judecători și procurori, printre care judecătorul penalist Cristi Danileț, au avut o întâlnire cu președintele României. Magistratul clujean s-a plâns de faptul că, în afara lui Klaus Iohannis, nimeni nu este interesat de protestul magistraților și procurorilor, care durează de mai bine de cinci săptămâni.

„Am subliniat că de cinci săptămâni judecători și procurori sunt în protest, dar nimeni nu e interesat de acest lucru – doar Președintele ne-a invitat la Cotroceni și câteva zeci de magistrați se vor deplasa la Bruxelles săptămâna viitoare. Din păcate, unii dintre participanții de azi, puțini însă, au apreciat pozitiv modificările la legile justiției, inclusiv înființarea SIIJ”, declara Danileț.

Ultimele Stiri
abonare newsletter