Actualitate

Spectacole emoționante în acest weekend pe scena Teatrului „Puck”

Cei mici sunt așteptați duminică 31 martie, de la orele 11 și 12:30, la un spectacol inedit, în regia Ibolyei Varga.

Așa cum îi spune numele, spectacolul „Hänsel și Gretel”, de frații Grimm, are ca protagoniști doi frați, o fetiță și un băiat. Mesajul foarte înălțător al acestei povești este solidaritatea și iubirea de frate care poate să învingă și forțele malefice, reprezentate o dată de mama vitregă, iar în a doua parte a poveștii de vrăjitoare.

„Iubirea dintre frați este eternă, este protejată de o lume sacră. Ei reprezintă ordinea în lume, frații care se regăsesc și trec și peste încercări foarte grele cum este pericolul de moarte. Hänsel nu este fără Gretel, iar Gretel nu este fără Hänsel. Fiecare preia conducerea atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya. La fel ca în majoritatea poveștilor nordice, pădurea este un spațiu special, plin de mistere, plin de pericole.


„Această pădure întunecată, plină de spirite rele și demoni întotdeauna are și un luminiș, o insulă de speranță. E ambivalentă. Interesant e că, fiind frați, copiii visează același lucru. Simt că sunt în pericol, însă visul le aduce și o soluție: apare o lebădă albă, care este un mesaj din lumea de dincolo, din partea mamei lor care îi protejează. Îmi doresc ca publicul, micii spectatori să simtă pe tot parcursul spectacolului că există ajutoare. Copiii, reprezentând inocența și bunătatea lumii, întotdeauna vor fi protejați”, adaugă regizoarea.

Scenariul spectacolului este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan și Adina Ungur. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.


Sâmbătă, Ciobănașul cu ochi de stele

De asemenea, sâmbătă, 20 martie, de la ora 11, este programată o reprezentație a spectacolului  „Ciobănașul cu ochi de stele”/„A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia și scenariul lui Szabó Attila.

A fost odată un rege care dădea porunci destul de nechibzuite. Tot atunci trăia și un ciobănaș care pur și simplu nu îndeplinea aceste porunci. Iar în momente de acest gen, situația trebuie confruntată. Dar oare cum o putem confrunta? Putem oare să privim în ochii celui care tocmai deoache fără să amețim? Se pot oare stinge acei ochi, se pot oare întuneca acei ochi de stele? Căci nu-i poate stinge nici stupiditatea, nu-i poate închide teama, nu clipesc în fața ursului, nici a aricilor uriași, a coaselor ascuțite. Numai privirea fetei craiului umbrește un pic ochii aceia, cât pentru o clipă, dar numai și numai pentru ca după aceea să se uite unul la altul cu o privire și mai curată. Lumea e bună câtă vreme căile vieții sunt ghidate de astfel de ochi de stele.


Regia și scenariul sunt semnate de Attila Szabó, muzica de Csernák Zoltán Samu, iar păpușile, costumele și decorul de Miareczky Edit. Asistent de regie: Réka László. Asistent scenografie: Urbán Nikolett. Coregrafie: Fosztó András. Distribuție: Szabi Domokos, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Laura Pünkösti, Dorottya Balogh, Bondar și Kötő Áron. Vârsta minimă recomandată este de patru ani. Spectacolul se joacă în limba maghiară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter