Actualitate

Autorizațiile de construcție emise din 2017 în Florești sunt anulabile

Curtea de Apel a respins recursul înaintat de către Primăria Florești, menționând sentința prin care Inspectoratul de Stat în Construcții anulează autorizațiile de construcție, emise în baza PUG-ului considerat expirat.

În consecință, toate autorizațiile de construire și certificatele de urbanism, pe care Consiliul Local și Primăria Florești le-au emis începând din 7 ianuarie 2017, sunt anulabile!

În toată această perioadă de ilegalitate au fost emise peste 600 de autorizații de construcție și peste 1000 de certificate de urbanism. 


Construcții aflate în ilegalitate?

Astfel, constructorii care au demarat proiecte și au vândut apartamente au în acest moment autorizații care sunt nule. În aceasta situație se află inclusiv Spitalul Regional de Urgență a cărui certificat de urbanism ar fi lovit de nulitate.

Șulea face ce vrea

Din cauză că nu există un Plan Urbanistic General (PUG) valabil pentru comuna Florești, Inspectorul Regionat în Construcții a stabilit că administrația locală Florești nu mai poate elibera autorizații de construire direct, fără PUZ aprobat de Consiliul Local, pentru că nu există reglementări urbanistice la care să se raporteze.


„VICTORIE ! Azi Justiţia şi-a spus cuvântul. Urmează alte victorii, pentru că ADEVĂRUL e mai presus de interese şi orgolii. Azi, judecătorii au decis suspendarea procesului verbal al Inspectoratului regional în construcţii Nord Vest, act care ne îngrădea activitatea stipulând că nu are avem PUG valabil. Am cerut ANULAREA actului, iar judecătorii au decis de pe scaun suspendarea actului până la judecarea pe fond, întrucât actul conţine indicii temeinice privind ilegalitatea sa şi efectele sale trebuie de îndată oprite. Urmează, mai mult că sigur, anularea respectivului act, care, în opinia mea, conţine vicii şi ilegalităţi grosolane, abuz în serviciu şi interpretare rău voită a actelor legislative. În opinia mea. Urmează ca şi judecătorii să achieseze la această opinie. Aşa cum spuneam, ADEVĂRUL triumfă. La fel cum s-a întâmplat în puzderia de dosare cu fostul prefect, în care se susţinea că UAT Floreşti are nevoie de semnătura arhitectului şef al judeţului pentru o serie de acte urbanistice. Dragii mei dragi, un act administrativ este valabil PÂNĂ CE O INSTANŢĂ CONSTATĂ CONTRARIUL. Iar când o instanţă s-a pronunţat deja, decizia ei trebuie respectată. Restul sunt opinii şi păreri care sunt bune la colţul blocului şi nicidecum într-o discuţie serioasă, de oameni însetaţi de adevăr şi de a face ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă”, a scris Horia Şulea pe Facebook, în luna mai 2018.

Șulea s-a lăudat în repetate rânduri că noul PUG ar urma să intre în vigoare, însă laudele s-au întins pe ani buni, iar autorizațiile de construcție au continuat să curgă fără discernământ, motiv pentru care s-a ajuns la haosul urbanistic care există în Florești acum.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter