Actualitate

Polițiștii clujeni au ajutat la prinderea unor hoți care ARUNCAU ÎN AER bancomate

Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi pentru spargerea unui bancomat din Timişoara.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Arad au făcut, luni, trei percheziţii în judeţul Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi distrugere, anunţă Poliţia Română.

Aici au fost descoperite şi ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, şi un cablu electric cu electroşoc, confecţionat artizanal.


În urma investigaţiilor a reieşit că, în perioada 6 - 14 ianuarie, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timişoara, iar în 14 ianuarie ar fi furat 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.

De asemenea, după ce un bărbat a fost prins în municipiul Arad, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârşirea faptelor.


Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetaţi pentru furt calificat şi distrugere.

În investigaţiile desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi de la inspectoratele de poliţie din judeţele Timiş, Bihor, Maramureş, Cluj, Braşov, Argeş şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.


Potrivit unor surse judiciare, cei doi au furat bani dintr-un ATM al BCR, amplasat în incinta unui magazin Carrefour Market din Arad, unde în urma exploziei provocate au fost distruse bancomatul şi tâmplăria PVC din holul de intrare în supermarket.

Cablul elecric cu electroşoc ridicat la percheziţii era confecţionat artizanal pentru producerea de scântei care să provoace explozia.


De asemenea, ei ar fi încercat să fure bani dintr-un bancomat al Băncii Transilvania din Timişoara.

Sursele citate spun că anchetatorii fac în continuare cercetări pentru a stabili dacă cei doi, care sunt soţ şi soţie, au legătură cu furtul a peste 158.000 de lei de la Braşov, dar şi cu tentative de furt la Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Brăila.

Ultimele Stiri
abonare newsletter