Actualitate

Încă un pas pentru schimbarea la faţă a zonei “La Terenuri”. Răsare o bază sportivă la fel ca în Gheorgheni

O bază sportivă în valoare de 1,52 milioane de euro, bani care ar uma să vină din bugetul Primăriei Cluj-Napoca, va fi construită în Mănăștur, în zona “La Terenuri”, aflată de ani de zile în paragină, și va fi o copie fidelă a celei din Gheorgheni. Primăria urmează să exproprieze mai multe terenuri din zonă.

Primăria Cluj-Napoca a ajuns la faza hârtiilor cu elaborarea studiilor de fezabilitate şi a planului urbanistic zonal  pentru reabilitarea bazei sportive şi amenajarea parcului în zona La Terenuri din cartierul Mănăştur. Potrivit anunţului, valoarea contractului este de 348.000 lei (74.000 de euro).

Deocamdată, primarul Emil Boc nu a avansat un termen de începere a lucrărilor.


“Săptămâna trecută am semnat contractul de servicii pentru a realiza studiul de fezabilitate şi planul urbanistic zonal pentru amenajarea bazei sportive din Mănăştur, pe locaţia La Terenuri. E vorba de 4,3 hectare de teren. Am semnat deja contractul de servicii şi urmează ca în 60 de zile să se facă studiul de fezabilitate, ridicarea topografică în 30 de zile, studiul geotehnic în 30 de zile, după aceea planul urbanistic zonal în 60 de zile, studiul final de fezabilitate la aprobarea PUZ-ului în Consiliul Local. La baza sportivă din Mănăştur, zona La Terenuri, va trebui să expropriem o parte din terenuri, nu toate de acolo sunt proprietate publică. Dar aici se va realiza, aşa cum am promis, o bază după un model asemănător celei din Gheorgheni”, a declarat Boc.

“Parcul va fi conceput ca un mixaj funcțional destinat mai multor tipuri de activități: sportive (terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu noctură și acces liber fără rezervare, amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach volei cu nisip, terenuri sintetice de baschet, tenis de masă, mese de șah, aparate fitness etc); se vor amenaja zone cu aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, patinoar; funcțiuni de alimentație publică; modernizarea căilor de acces la amplasament dinspre zona Mehedinți, extinderea rețelei de străzi/trasee pietonale precum și multiplicarea opțiunilor de traversare a pârâului Calvaria, realizarea de pasaje pietonale; camere video de supraveghere, wi-fi. Terenul care urmează a fi reglementat în vederea amenajării bazei sportive și de agrement este în suprafață de 7280 mp, aflat în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, respectiv imobile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice și/sau aflate în proprietate privată a municipiului”, se menţionează în caietul de sarcini.


Primăria spune că zona “La Terenuri” din cartierul Mănăștur este un teren viran situat la marginea cartierului, utilizat informal ca loc de joacă sau de grădinărit urban.

Cine locuiește în Mănăștur, își aduce aminte că, odată, zona "La terenuri" era dotată cu echipamente pentru baschet, fotbal, tenis de câmp, bănci sau mese, dar, ca orice lucru care nu are niciun stăpân, a fost în scurtă vreme distrusă. Acum, la tot pasul întâlnești gunoaie de tot felul, bănci distruse, au rămas câteva picioare de beton cu fiare ieșite în afară, sticle sparte, pe scurt, zona arată ca după bombardament, complet distrusă.


Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

“Dorim să reproducem în oglindă în Mănăştur în zona La Terenuri o structură similară a unei baze sportive pentru toţi clujenii. Baza sportivă va avea trei terenuri de fotbal, cu drenaj, cu instalaţie de irigaţie programabilă, cu nocturnă. De asemenea, cu ceea ce înseamnă vestiar, duşuri, grup sanitar, sală masaj, cabinet medical, sală de forţă, facilităţi specifice unei baze sportive de perfomanţă”.

abonare newsletter