Actualitate

Locuitorii cartierului Între Lacuri nu vor Aqua Park-ul pe care și-l doresc toți clujenii

Mai mulți locuitori din zona cartierului Între Lacuri s-au plâns că nu le convine Aqua Park-ul ce urmează să fie construit în Cluj-Napoca.

Sursă foto: Facebook Emil Boc Sursă foto: Facebook Emil Boc

42 de milioane de euro ar urma să coste aqua park-ul Primăriei, bani care vor veni de la bugetul local. Primarul Emil Boc recunoaște că municipalitatea nu dispune de acești bani. “Acești bani Primăria nu îi are în buget. Doar anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro. Dacă îi aveam, puteam face jumătate din aqua park. Prima noastră opțiune, să vedem dacă va fi viabilă, este să realizăm un partenerit public-privat, să vină un investitor privat care să vină cu banii”, spune Boc.

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca va discuta, în ședința de marți, 5 martie, indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru construirea bazei de agrement – Aqua Park-ul din Gheorgheni (Becaș).


Reprezentanții Primăriei susțin că este nevoie de acest Aqua park pentru ca crește calitatea vieții locuitorilor municipiului Cluj-Napoca. Clujenii care locuiesc însă în zona în care urmează să fie construit se tem că în cazul lor, efectul va fi altul.

Clujenii din cartierul Între Lacuri, nemulțumiți de construcția Aqua Park-ului

Câțiva clujeni care locuiesc în cartierul Între Lacuri au trimis o scrisoare deschisă prin care subliniază mai multe problem care ar apărea odată cu construcția aqua park-ului.


Cu toate că dezbaterea încă nu a avut loc și nu s-a stabilit cu exactitate cum va arăta construcția, aceștia își fac griji din mai multe privințe:

„Acoperă cu beton și construcții 50% din parcul Între Lacuri existent. Se desființează terenul de basket și pista de alergare din parcul de acum. Pe străzile Dunării, Tulcea, Galați nu există piste de biciclete, singurul loc de joacă pentru copii fiind actualul parc. Se desființează pista de biciclete. În aceeași zonă, singurul loc de joacă cu iarbă naturală este în parcul Între Lacuri. Zona existență se desființează, va fi acoperită de Aquapark. Nu respect PUG-ul în vigoare. Zona Aquapark-ului figurează ca (uVA) – Zonă verde (scuaruri, grădini, parcuri cu acces public nelimitat)”, au transmis locuitorii din zonă.


Aqua Park-ul va avea și spații verzi

Clujenii din zona Între Lacuri se plâng de desființarea spațiilor verzi, cu toate că, potrivit documentului care va fi supus votului consilierilor, partea de interior a Aqua Park-ului va avea o suprafață construită de 20.900 de metri pătrați, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apă, soare și aer curat vor avea la dispoziție opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter