Actualitate

Judecătorii clujeni reiau activitatea. Vor recurge la o nouă formă de protest!

Magistrații de la Tribunalul Cluj vor relua activitatea de judecată „din respect pentru justițiabili”, dar au decis să continue protestul într-un alt mod.

După o săptămână de manifestări zilnice, încununată cu cel mai mare protest din istoria justiției clujene, Tribunalul Cluj anunțat, print-un comunicat de presă, care vor fi noile metode de protest împotriva Ordonanței de Urgență 7.

„Prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Cluj nr. 3 din 1 martie 2019 s-a decis continuarea protestului magistraților din cadrul acestei instanțe față de adoptarea OUG 7/2019. Începând cu data de 4.03.2019, forma de protest adoptată este aceea a suspendării totale a activității în intervalul orar 10:00-11:00 și purtarea de banderole albe”, se arată în comunicatul oficial al Tribunalului Cluj.


Activitate reluată din respect pentru justițiabili

Zeci de judecători și procurori au protestat, zi de zi, cu banderole albe la braț în fața Palatului de Justiție. Lor li s-au adăugat alți avocați, profesori de drept, activiștii #rezist, dar și actorii Teatrului Național Cluj-Napoca. Magistrații susțin că salută gestul clujenilor care li s-au alăturat la protest și, în semn de apreciere, au strecurat un mesaj de mulțumire pentru manifestanți.

„Înțelegem să reluăm activitatea de judecată din respect pentru justițiabili, care la rândul lor au înțeles situația noastră și au respectat decizia de suspendare a activității în intervalul 25 februarie – 1 martie”, transmit reprezentanții Tribunalului Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter