Actualitate

Tișe insistă cu schimbarea Consiliului de Administrație de la Aeroport. Avocatul lui Tișe nu mai vrea să fie numit în CA

Președintele Consiliului Județean Cluj nu renunță la ideea de a schimba membrii Consiliului de Administrație de la Aeroport, cu toate că prima încercare a eşuat, după un scandal monstru. Mai mult, avocatul Mihai Lăpușan, cel care l-a reprezentat pe Tișe în procesul de divorț, a declinat propunerea de a face din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu.

“Am primit o declinare din partea avocatului Lăpușan, urmare a discuțiilor din spațiul public și a acuzelor legate de persoana lui, că a fost avocatul meu. Își declină, din păcate pentru noi, eu consider că ar fi putut face treabă bună ca profesionist, dorința de a mai face parte din Consiliul de Administrație de la Aeroport. Ca fapt divers, în motivarea pe care o face, el spune explicit că este regretabil că a fost acuzat că a fost avocatul meu pentru că, printre altele, a fost avocatul familiei Ciceo. Practic, într-un proces de retrocedare, l-a reprezentat pe tatăl lui, angajarea și contractarea au fost făcute personal de către David Ciceo. Acest argument că ar fi fost avocatul meu este o ipocrizie maximă pentru că a fost și avocatul familiei Ciceo”, a spus Tișe, joi, într-o conferință de presă.

Tișe susține că nu renunță la schimbarea CA-ului de aeroport și înlocuirea acestuia cu unul “eficient”.


“Vom vedea la prima ședință ce vom face. Ideea de a eficientiza Consiliul de Administrație (CA) practic rămâne. Vom vedea în ce formulă vom merge. Dorința noastră nu este de a încurca în niciun fel dezvoltarea aeroportului. Este o mare prostie să mă acuze pe mine personal când în mandatul anterior am decis, a fost o decizie personală și asumată de partidul din care făceam parte, de a construi o pistă nouă. Până atunci dorința era să se extindă pista veche și să se modernizeze. Eu am fost cel care a susținut realizarea acestei piste noi. Din păcate, discuția se reduce la persoane. Nici eu, nici directorii de acolo, nu putem stabili care dintre noi își dorește mai mult acest aeroport. Indiferent cine conduce Consiliul Județean sau Aeroportul, dezvoltarea obiectivului continuă. Și cel care va veni la Consiliul Județean după 2020 va continua să dezvolte aeroportul, la fel și directorul care va fi după domnul Ciceo va continua dezvoltarea. Este imposibil să oprești o dezvoltare care e cerută de comunitate și care e necesară”, a mai spus Tișe.

“Dorința noastră a fost să eficientizăm activitatea de acolo prin alți specialiști. În realitate, nu se dorește un CA eficient, performant, pentru că el ar trebui să facă ordine și să vadă tot ce e acolo în bunul mers al aeroportului. Nimeni de acolo nu-și dorește un CA performant pentru că i-ar încurca în modul în care se conduce azi aeroportul. Mulți ani directorul a fost și președintele CA-ului. Nu poți să iei decizii singuri. Și eu mă duc în fața consilierilor. Nu vom abandona ideea de a eficientiza Consiliul de Administrație în ciuda tuturor atacuri (...) Eu nu vreau să am control asupra aeroportului. Eu vreau doar ca ceea ce semnez eu să fiu convins că e legal. Atât. În rest, e problema fiecăruia ce semnează”, a mai spus președintele CJ Cluj.


La ședința din luna ianuarie, proiectul Consiliului Judeţean Cluj de schimbare a unor membri din Consiliul de Administraţie de la aeroport a fost retras de pe ordinea de zi, după ce comisia care trebuia să îşi dea avizul de legalitate asupra hotărârii (pozitiv sau negativ) nu a reuşit să emită un punct de vedere.

Consiliul Judeţean trebuia să discute schimbarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internaţional Cluj. Trei dintre ei sunt acuzați că și-au încălcat obligațiile contractuale.


Potrivit proiectului de hotărâre, Alin Tişe a dorit să îi revoce pe Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) „datorită încălcării obligațiilor contractuale”. Potrivit unui document al CJ, în activitatea celor trei „s-au constatat unele disfuncționalități care afectează în mod grav relația cu autoritatea tutelară (Consiliul Județean Cluj – n.r.) a căror reprezentanți sunt, aceștia încălcându-și obligațiile stabilite prin contractul de mandat”.

În concret, Alin Tişe le reproşează celor trei că nu i-au comunicat mai multe informaţii referitoare la 24 de amenzi contravenţionale aplicat Aeroportului de ANRMAP în legătură cu procedurile de achiziții publice aferente realizării obiectivelor Pista de 3.500 m și APRON 4, în cuantum total de 400.000 lei, și nu au luat măsuri „în vederea recuperării prejudiciilor”, se arată în proiectul de hotărâre.


Potrivit documentului citat, în locul celor trei ar fi urmat să fie numiţi în Consiliul de Administraţie de la aeroport Alina Mirela Petre - reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Daniel Perșu - reprezentant al Consiliului Județean Cluj şi avocatul Mihai Răzvan Lăpușan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter