Actualitate

Consultantul politic Roger Stone a fost arestat de FBI. Acesta este cunoscut în România după cazul Guccifer 2.0

Consultantul politic Roger Stone, un aliat important al preşedintelui SUA, Donald Trump, se confruntă cu şapte capete de acuzare în cadrul anchetei privind alegerile prezidenţiale din 2016, informează postul BBC News.

Roger Stone a fost pus în mod formal sub acuzare la cererea procurorului special Robert Mueller, care coordonează ancheta în acest caz.

Printre capetele de acuzare cu care se confruntă consultantul politic sunt: obstrucţionarea unei anchete oficiale, fals în declaraţii şi influenţarea martorului.


Rechizitoriul include mai multe acuzații de obstrucționări a unei proceduri oficiale, cinci constatări de declarații false și o acuzație de influențare a martorilor. Deocamdată nu există informații suplimentare privind acuzațiile ce i se aduc.

Roger Stoner a fost arestat vineri dimineaţa în urma unui raid al FBI la locuinţa acestuia din Florida, informează CNN.


În România, numele lui Roger Stone a apărut într-un scandal legat de încercarea de cenzurare a unui interviu pe care i l-a acordat jurnalistului Mircea Barbu, care a și plecat de la Adevărul, în urma scandalului ivit.

La acel moment, organizațiile Activewatch, CJI și Kompatibil condamnau decizia conducerii Adevărul de a-l concedia pe jurnalistul Mircea Barbu, şeful departamentului video al publicaţiei.


Roger Stone a recunoscut, în trecut, că a comunicat cu hackerul rus Guccifer 2.0 prin mesaje pe Twitter înaintea campaniei electorale prezidențiale din SUA. Guccifer 2.0, hacker-ul care susţine că a furnizat WikiLeaks emailurile furate de la Partidul Democrat din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, ar fi agent al serviciului secret al armatei ruse, temutul GRU, scriu publicaţiile The Daily Beast şi SCmagazine. Guccifer 2.0 s-a prezentat în 2016, când a comunicat public în premieră, drept un hacker român.

Stone va fi prezent astăzi la tribunalul federal din Fort Lauderdale, Florida, potrivit lui Peter Carr, purtător de cuvânt al biroului special al avocatului.


CITEȘTE ȘI: ActiveWatch, despre cazul Mircea Barbu: "Abuzurile în serie comise de conducerea Adevărul, printre cele mai grave atacuri la libertatea presei"

VEZI AICI UN FILM DESPRE CARIERA ȘI SCANDALURILE ÎN CARE A FOST IMPLICAT ROGER STONE: Get Me Roger Stone

Ultimele Stiri
abonare newsletter