Actualitate

O aeronavă Spartan a preluat un tânăr în stare gravă de la Cluj și l-a dus la Spitalul de Urgență din București

Un tânăr care a suferit arsuri grave ale căilor respiratorii a fost preluat, duminică dimineaţa, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, de o navă a Ministerului Apărării Naţionale şi adus la Bucureşti, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a informat MApN.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineaţa zilei de duminică, 20 ianuarie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, comunică MApN, potrivit Agerpres.

„Pacientul - care a fost însoţit de mama sa - a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti”, a precizat sursa citată.


Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 3:45, şi s-a întors în Bucureşti, cu pacientul, la ora 6:17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Gabriel Stancu şi Mihai Avram.

Echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoş Tudose - medic, sergentul major Georgel Grigore - asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu - medic şi Marian Drăghici - asistent, a menţionat sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter