Actualitate

Alin Tișe, confruntare la Judecătoria Cluj-Napoca cu directorii Aeroportului

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a răspuns luni la interogatoriul formulat de reclamanți în procesul civil intentat de șase directori din Aeroportul Cluj, în frunte cu directorul general David Ciceo. Aceștia au cerut instanței să îl oblige pe Tișe să-și ceară scuze pentru jignirile și denigrările scrise pe Facebook în toamna lui 2017.

Tișe a avut de răspuns la 30 de întrebări. Președintele CJ Cluj a spus că nu-și amintește când a lăudat activitatea conducerii aeroportului la conferința din 21 septembrie 2017, cu ocazia sărbătoririi a 2 milioane de pasageri, scrie clujust.ro.

Ca un tonomat, la trei întrebări care se refereau la expresiile folosite de el pe Facebook, precum “jeguri ordinare”, “mafia organizată din conducerea aeroportului”, “nenorociții ordinari de la aeroport” sau “nemernici ordinari”, Tișe a răspuns același lucru, evitând să spună clar “da” sau “nu”. Întrebat dacă acele expresii se referă la directorii reclamanți în proces și prezenți în sala de judecată, președintele CJ a spus că așa a răspuns el atacurilor din presă. La un moment dat, Tișe a precizat la una dintre întrebări că se referă la jurnaliști.


Una dintre postările furibunde ale lui Tișe de pe Facebook din toamna lui 2017 a venit ca urmare a demisiei cumnatei sale din aeroport. Dar când a fost întrebat despre asta, președintele CJ a dat de înțeles că demisia a venit ca urmare a articolelor de presă și nu din cauza vreunuia din directorii din aeroport. Întrebat dacă i-a cerut lui David Ciceo să-i mărească salariul cumnatei sale, care lucra în Aeroport, Tișe a răspuns că a cerut să se mărească salariile la toți angajații pentru a se ralia cu cele din Consiliul Județean.

De doi ani, între Alin Tişe, preşedintele Consiliului Județean Cluj, şi conducerea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a pornit un adevărat "război" al declarațiilor și acuzațiilor. Disputele au venit pe fondul deciziei Consiliului Județean de a demite toți directorii de la regiile instituției şi preluarea conducerii acestora de către Consilii de Administrație alcătuite din sinecurişti politici.


Directorului Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a obţinut anul trecut o ordonanță președințială prin care i se interzicea lui Alin Tișe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, să facă declarații publice împotriva acestuia şi împotriva altor directori din instituţie. Tişe a contestat ordonanţa Judecătoriei Cluj-Napoca la Tribunal, dar a pierdut şi de această dată.

Printre reclamanții din procesul cu Tișe se numără David Ciceo, Zanc Gabriela, Florian Corina, Mureşan Florica, Pop Iuliu şi Opriş Vasile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter