Actualitate

Ionuț Mișa, DEMIS din fruntea ANAF. Mihaela Triculescu, noul președinte

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, astăzi, Decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Desemnarea Mihaelei Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Tot Teodorovici a fost cel care a solicitat, astăzi, demiterea ex-preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa.

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina "Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor", la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice. Mihaela Triculescu este economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat, în ultimii trei ani fiind practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.


În 2015, Mihaela Triculescu a participat la proba orală pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, dar a fost respinsă. Acum, decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, arată comunicatul oficial al Guvernului României.

abonare newsletter