Actualitate

Locuitorii comunei Florești SE MOBILIZEAZĂ. Merg la ședința CL să se opună MAJORĂRII TAXEI PE GUNOI!

Floreștenii par hotărâți să-i ceară socoteală primarului Horia Șulea (PNL) pentru majorarea taxei de salubritate. Se organizează pe Facebook să participe la ședința Consiliului Local.

Locuitorii din Floresti se mobilizeaza pe Facebook sa participe la sedinta Consiliului Local Locuitorii din Floresti se mobilizeaza pe Facebook sa participe la sedinta Consiliului Local

Anunțul primarului Horia Șulea că va cere în ședința de Consiliu Local de miercuri majorarea taxei de salubritate i-a nemulțumit pe floreșteni.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri 12 decembrie, la punctul 7 figurează un „Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare și instituirea taxei speciale de salubrizare”, la care consilierii ar urma să decidă majorarea taxei de salubritate.


Luni, primarul Horia Șulea a anunțat că intenționează să solicite miercuri majorarea taxei de salubritate la 15 lei/persoană/lună, dublu față de taxa percepută în prezent și mult mai mult chiar decât în muncipiul Cluj-Napoca, unde locuitorii plătesc 7,10 lei/persoană/lună.

Lunar, de la cei aproximativ 35-36.000 de locuitori ai comunei Florești s-ar strânge peste 100.000 de euro, o sumă imensă, care ridică mari semne de întrebare.


Pe grupurile de Facebook, mai mulți activiști se organizează să participe în număr cât mai mare la ședință, unde vor să-l ia la întrebări pe primarul celei mai aglomerate comune din România, să le explice ce vrea să facă cu cei peste 100.000 de euro pe care intenționează să îi strângă lunar pentru salubritate.

Iată câteva dintre sfaturile activiștilor:


„Câteva sfaturi pentru cei care vor participa la ședința consiliului local:

1. încărcați-vă telefoanele
2. verificați spațiul de stocare
3. să aveți cod de blocare a ecranului în caz că vi se susrage pentru a șterge filmările făcute
4. NU întrerupeți discuțiile între consilieri doar cu acordul președintelui de ședință
5. înainte de ședință puteți să vă înscrieți la cuvânt pentru punctele de pe ordinea de zi
6. vă recomand să vă susțineți reciproc
7. filmați tot, inclusiv consilierii, aduncați cât mai multe dovezi
8. în caz că veți fi evacuați cereți bodyguarzilor să se legitimeze. evitși să fiți izolați și nu răspundeți provocărilor
9. fiți ochi și urechi. puteți face și live-uri pe grupuri
10. folosiți un limbaj decent.”, scrie Robert Szekely pe Grupul celor care traiesc in Floresti sau Cluj.

abonare newsletter