Actualitate

STUDIU Românii preferă produsele fabricate în țară. De ce sacrificiu sunt dispuși cumpărătorii

80% dintre români caută în mod special produsele românești atunci când merg la cumpărături.

Circa trei sferturi dintre cumpărători ar plăti chiar și cu 30% mai mult pentru produsele fabricate la noi în țară. De asemenea, 2 din 3 români preferă produsele de consum care le oferă cel mai bun raport preț-calitate, 51% dintre ei considerând calitatea mai importantă decât prețul, arată un studiu întocmit de MKOR Consulting.

96% dintre consumatorii români includ în coșul lor lunar produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie românești. 47% dintre ei consideră că, achiziționând produsele românești, pun umărul la susținerea companiilor autohtone, iar alte 37% vor să ajute micii întreprinzători. 43% consideră că produsele autohtone sunt superioare din punct de vedere calitativ, iar 39% le consideră mai naturale decât cele de import.


"Deși se bucură de o foarte mare apreciere în rândul consumatorilor, produsele românești nu se bucură de o promovare pe măsură", afirmă Luiza Coneac, Research Manager MKOR Consulting. 47% dintre consumatorii de produse românești consideră că acestea sunt doar în mică măsură promovate ca „Fabricat în Romania”.

abonare newsletter