Actualitate

Primăria introduce autobuze şcolare pentru toţi elevii care învaţă în centru

Primăria Cluj-Napoca extinde proiectul autobuzelor dedicate elevilor pentru toate şcolile din centrul oraşului. La ora actuală, aceste autobuze sunt destinate elevilor claselor 0-4 de la liceele “Avram Iancu” şi “Nicolae Bălcescu”.

Potrivit edilului, de la începutul anului şcolar 10.000 de elevi au folosit autobuzele dedicate. Pentru extinderea proiectului, municipalitatea va mai achiziţiona zece autobuze noi.

“Proiectul a fost apreciat de comunitate. 10.000 de elevi au folosit de la începutul anului şcolar autobuzele dedicate. Am conceput cu CTP un plan coerent ca din primăvara anului viitor să extindem proiectul la şcolile din centru. Vom achiziţiona zece autobuze noi, ca în martie 2019 să putem extinde proiectul autobuzelor dedicate elevilor la încă cinci școli din centrul orașului. Am decis să achiziţionăm autobuze şcolare speciale cu dedicaţie pentru acest tip de transport. Pentru ca a utiliza cele existente pe care le avem ar însemna, pe de-o parte, să nu oferim siguranţa necesară copiilor, pe de altă parte, să luăm de la alte linii care ar trebui să fie dislocate sau să se mărească programul de deplasare ceea ce nu este firesc să coborâm sub un milimetru calitatea transportului public în oraş. Atunci, dacă programul este eficient am apăsat butoanele necesare pe două canale: CTP-ul să achiziţioneze în parteneriat cu Primăria autobuzele necesare şi Poliţia Locală să scoată la concurs atâtea posturi câte trebuie ca să avem în fiecare autobuz asigurată prezenţa poliţistului local, astfel ca în primăvară să avem şi oamenii şi infrastructura aferentă”, a spus Boc, joi, în şedinţa de Consiliu Local.


CITEŞTE ŞI

Elevii de la încă alte cinci școli vor putea beneficia de autobuze


CITEŞTE ŞI

Cum arată și pe unde vor circula primele autobuze școlare din Cluj-Napoca. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter