Actualitate

Tişe cerşeşte publicitate pentru falimentara Clujana

Alin Tişe cerşeşte publicitate pentru afacerea falimentată de directorii puşi de acesta în primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă, Clujana SA, societate comercială în cadrul căreia Consiliul Judeţean deține calitatea de acționar majoritar, a deschis un nou magazin de prezentare în Cluj-Napoca.

„Clujana este un brand al județului, atât prin prisma longevității sale, cât, mai ales, prin calitatea care a consacrat produsele pe care le fabrică. Ne dorim ca trendul ascendent în ceea ce privește revitalizarea acestei societăți emblematice să continue ”, spune conducerea Consiliului Județean Cluj într-un comunicat de presă. Cu o tradiţie de peste 100 de ani, celebrul brand clujean de încălțăminte Clujana înseamnă, în primul rând, tradiție și stil, dar și extrem de multă eleganță și durabilitate”, transmite forul judeţean.


Ce a uitat Alin Tişe să menţioneze este că producătorul de încălţăminte Clujana, care a acumulat datorii de peste 13 milioane de lei, a intrat în insolvenţă, în urma unei decizii luate în luna ianuarie de Tribunalul Specializat Cluj.

La finele anului trecut, Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, cea mai mare unitate de pielărie și încălțăminte din această parte a Europei, a fost scoasă la vânzare de Fisc. Producătorul de încălţăminte Clujana a încheiat primul semestru al anului 2017 cu pierderi de 3,35 milioane lei, de 2,7 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut. La finele lunii iunie 2017, Clujana avea datorii de 13,91 milioane lei, din care 4,9 milioane lei la bugetul de stat şi 6,95 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale.


Acţionarul principal al Clujana este Consiliul Judeţean Cluj, care deţine 93,4412 % din acţiuni.

Fondată în 1911, Clujana a fost cea mai mare fabrică de pielărie şi încălţăminte din ţară, cu peste 11.000 de angajaţi şi milioane de perechi de pantofi pentru piaţa românească şi export. După '89 a fost închisă cinci ani şi redeschisă în 2004. Acum are câteva sute de angajaţi şi încearcă să supravieţuiască.

Ultimele Stiri
abonare newsletter