Actualitate

Apar primele sensuri unice în Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Circulația auto, reorganizată

Primăria reorganizează în totalitate circulația în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu prin instituirea mai multor sensuri unice, la un an de la anunțarea acestei măsuri.

Circulația în Gheorgheni va suferi modificări serioase, după ce Primăria Cluj-Napoca demarează proiectul privind instituirea unor sensuri unice pe mai multe străzi din cartier.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunţat joi, într-o emisiune la radio, că sensurile unice vor fi implementate pe câteva străzi din Gheorgheni încă din această toamnă, fără să precizeze care sunt aceste străzi.


“Am avut mai multe dezbateri publice pentru a modifica circulaţia din cartierul Gheorgheni şi Andrei Mureşanu. Practic, sunt vizate toate străzile secundare din cele două cartiere pentru a face acolo noi sensuri unice şi a crea noi locuri de parcare plus a realiza piste de biciclete. Primele străzi le vom modifica toamna aceasta, trebuie să facem un program, sunt foarte multe străzi, trebuie să punem indicatoare, să facem marcajele rutiere pentru a descongestiona şi acolo traficul. Pentru că, astăzi, este suficient să ai o stradă cu o lăţime de 6 metri, o maşină parcată, pentru a se crea ambuteiaje în zona respectivă pentru că maşinile nu pot trece una de cealaltă. Nu vom modifica circulaţia în Piaţa Engels, în schimb va fi modificată circulaţia din zonele şi străduţele adiacente. Acest cartier cu străzi paralele permite să facem aceste modificări”, a comentat Tarcea.

Anul trecut, în luna august, viceprimarul Dan Tarcea anunţa că Primăria Cluj-Napoca are de gând să reorganizeze circulația în cartierul Gheorgheni prin instituirea unor sensuri unice pe cele mai importante străzi și artere. În acest sens, a fost organizată o dezbatere publică pe această temă pentru a afla părerea oamenilor la planurile Primăriei.


“Având în vedere rețeaua stradală existentă, este posibilă instituirea unor sensuri unice care ar elibera trotuarele pentru ușurarea circulației pietonilor (cu sau fără amplasarea de stâlpișori), fluidizarea circulației, reducerea numărului de conflicte din intersecții. Se vor propune spre analiză și dezbatere instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de:  Bd. Nicolae Titulescu, str. Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C-tin Brâncuși- Bd. Nicolae Titulescu; Calea Turzii- str. Milton Lehrer, P-ța Cipariu, str. C-tin Brâncuși, str. Fagului- str. Trifoiului- str. C-tin Nottara- str. Miksath Kalman- str. Eftimie Murgu- Calea Turzii”, spunea la acea dată viceprimarul Dan Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter