Actualitate

Elevii de la încă alte cinci școli vor putea beneficia de autobuze

Primarul Emil Boc a anunţat că alte cinci şcoli din centrul Clujului ar putea beneficia de autobuze speciale pentru transportul elevilor.

Emil Boc că transportul în comun dedicat elevilor din clasele 0-4 ar putea fi extins şi la alte şcoli din oraş, dacă după perioada de probă de 45 de zile se dovedeşte a fi un succes. În prezent, autobuzele speciale circulă pe 5 trasee spre şcolile ”Avram Iancu” și ”Nicolae Bălcescu”. Proiectul pilot, implementat în premieră în România, a luat startul în 11 septembrie, în a doua zi a noului an şcolar. 

"Vom avea 45 de zile de proiect pilot, timp în care îl vom îmbunătăţi zi de zi, iar după această perioadă vom trage linie şi vom vedea ce merge bine şi ce mai avem de îndreptat. Vom analiza posibilitatea de extindere şi la alte şcoli, dacă proiectul va fi un succes, dar întâi vrem să ne asigurăm, în primul rând, că acesta funcţionează foarte bine şi nu scade calitatea", a declarat edilul Clujului la un post de radio local.


Şcolile cu prioritate pe lista de extindere a autobuzelor şcolare sunt cele aflate în zona centrală a Clujului, perimetru cu trafic intens, pe tot parcursul zilei.

"Obiectivul nostru este să extindem proiectul. Evident că ţinta noastră sunt celelalte şcoli din zona centală care pot fi grupate într-un proiect comun, şi anume şcolile Coşbuc, Şincai, Racoviţă, Bathory şi Seminarul Teologic. Sunt 5 şcoli care au o proximitate şi care pot beneficia după 1 noiembrie 2018 de acest proiect", a adăugat Boc.


În prima săptămână a noului an şcolar, peste 1.500 de elevi şi părinţi au folosit autobuzele şcolare pentru a ajunge la cele 2 unităţi de învăţământ incluse în proiectul-pilot, ”Avram Iancu” și ”Nicolae Bălcescu”.

Amintim că, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că, din 17 septembrie 2018, în autobuzele școlare vor putea urca doar elevii. Noutatea este că au acces și profesorii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter