Actualitate

Clujenii se adună în Piața Unirii pentru a-i susține de la distanță pe românii din diaspora care vor protesta la București

Pentru a sprijini protestul românilor din diaspora, care va avea loc vineri seara la București, clujenii se vor întâlni în Piața Unirii de unde vor pleca în marș prin oraș.

"Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere. Scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală", subliniază reprezentanţii "Umbrela Anticorupție Cluj” pe Facebook.

Câteva zeci de persoane, români din diaspora întorşi acasă în vacanţa de vară şi care vor participa vineri la protestul de la Bucureşti, s-au adunat joi în Cluj-Napoca, în Piaţa Mihai Viteazu, unde au scandat mesaje antiguvernamentale.


Cei aproximativ 50 de oameni, veniţi din ţări precum Spania, Marea Britanie, Italia sau Belgia, au scandat "Demisia", "Să vă fie frică, Ardealul se ridică", "Diaspora este România" şi au adus cu ei bannere cu mesaje precum "Hoţii" şi "Corupţia ucide".

Unii dintre protestatari au transmis că sunt decişi să convingă câţi mai mulţi oameni să participe la mitingul de vineri de la Bucureşti şi că vor să aducă cu ei un model de democraţie vestică.


Înainte de Cluj-Napoca, o parte dintre românii din diaspora au oprit şi în centrul oraşului Huedin, iar în cursul zilei de joi, pe traseu, vor mai opri la Târgu Mureş şi Braşov.

Protestul a durat câteva zeci de minute.


 

abonare newsletter