Actualitate

Cum a căzut în lac directorul APIA Cluj. Era să omoare alți oameni

Adrian Zaharia, șeful APIA Cluj, se afla la Beliș, la cabana lui, alături de mai mulți prieteni, când a decis să iasă singur pe lac cu barca. În barca acestuia au fost găsite sticle, semn că ar fi fost într-o avansată stare de ebrietate.

Adrian Zaharia a dispărut mai bine de 48 de ore, după ce barca în care se afla a fost văzută pe lac, navigând în derivă.

În timp ce naviga, acesta nu a observat o altă barcă în care se aflau doi adulți și doi copii, iar pentru a evita impactul, alarmat de strigătele acestora, a virat brusc și a căzut din barcă. Martorii susțin că Adrian Zaharia s-a dus direct la fund.


Din cauză că era beat, Zaharia nu a observat decât în ultima clipă faptul că barca pe care o pilota se îndrepta spre o altă ambarcațiune în care se aflau doi adulți și doi copii. În barca recuperată de pompieri au fost găsite mai multe sticle de băutură goale, telefonul mobil și o vestă de salrvare, scrie evz.ro.

Drama lui Adrian Zaharia s-a adâncit în ultimul an. Acesta a fost dat în judecată de o femeie din Bistrița, care născuse în 2017, iar șeful APIA Cluj nu voia să recunoască copilul. Femeia a câștigat procesul în mai 2018, iar Zaharia era obligat să plătească 20% din veniturile lunare pentru creșterea copilului. Apropiații spun că după pierderea acestui proces, orgoliului lui Adrian Zaharia a suferit o lovitură puternică și a urmat o cădere.


Pe plan profesional, șeful APIA a fost descris de către colegi drept o persoană conflictuală. Acesta se bucura de prietenia fostului vicepremier Daniel Constantin și a comis abuzuri grosolane, concediind oameni, toate deciziile fiind anulate de către instanță. Spre exemplu, a dat afară specialiștii Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Cluj, iar în locul lor a angajat profesori de istorie.

Toate aceste abuzuri au fost condamnate și printr-un raport al Ministerului Agriculturii, iar Adrian Zaharia a fost mutat la Giurgiu, dar nu s-a mai prezentat la serviciu, pe motiv că prietena lui e însărcinată și a obținut anularea ordinului. După ce a avut câștig de cauză, Adrian Zaharia nu a mai recunoscut că este tatăl copilului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter