Actualitate

Pompierii au muncit din greu în urma furtunii

Zeci de curţi şi subsoluri ale unor gospodării din mai multe localităţi ale judeţului Cluj au fost inundate în urma furtunii de ieri. Pompierii au fost nevoiți să scoată apa.

Județul Cluj s-a aflat joi sub cod portocaliu de ploi, iar pompierii au fost nevoiți să intervină în cazul mai multor gospodării care au fost inundate în tot județul.

„Patru autospeciale și trei motopompe din cadrul ISU Cluj au acționat, pe timpul după-amiezii de vineri 14 iunie a.c., în municipiul Turda și comuna Mărgău pentru scoaterea apei din curți și subsoluri în care s-a acumulat apă ca urmare a precipitațiilor abundente.
Precipitațiile înregistrate în această după-amiază au dus la debite mărite ale afluenților din comuna Mărgău și depășiriea capacitații canalizărilor existente.
12 pompieri din cadrul detașamentului de Pompieri Turda au acționat cu trei autospeciale și două motopompe pentru a scoate apa din peste cinci subsoluri, din imobile situate străzile Teilor, Panait Cerna, Clujului și Arieșului din municipiul Turda și pentru ănlăturarea pericolului de prăbușire a unui arbore.
În localitățile Mărgău și Morlaca peste 10 gospodării au necesitat intervenția a șapte pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, care au acționat cu o autospecială și o motopompă pentru scoaterea apei acumulate.
În municipiul Gherla au fost scoasă apa din patru curți și subsoluri de pe străzile Tudor Vladimirescu, Gării și Hășdății de către persoanlul serviciului pentru Situații de Urgență Gherla”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter