Actualitate

Pe străzile din Cluj-Napoca vor circula tramvaie românești

La începutul lunii mai Primăria a depus cereri de finanțare de peste 100 milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în municipiul Cluj-Napoca.

sursa foto infocluj.eu sursa foto infocluj.eu

În cuprinsul cererii de finanțare este prevăzută și achiziția a 22 de tramvaie noi, potrivit InfoCluj.eu. Singurul ofertant în licitatia pentru noile mijloace de transport nepoluante este Astra Vagoane Calatori Arad

Licitația pentru achziția celor 22 de tramvaie noi a fost lansată în luna februarie, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 19 martie însă termenul a fost prelungit până pe 18 mai. Valoarea estimată  de muicipalitatea clujeană pentru cele 22 de tramvaie a fost de 41 milioane de euro. După desemnarea câștigătorului, singura ofertă fiind a celor de la Astra Arad, tramvaiele vor fi furnizate într-o perioadă de 4 ani în baza unui iar contntract cadru.


Potrivit caietului de sarcini, în criteriul de atribuire al licitației raportul calitate preț are o pondere de 80%, 10 % va avea numărul de călători transportați peste valoarea minimă impusă, cu respectarea standardului de 1 calator/0,125 mp. Diferența de 10%  în criteriul de atribuire fiind garanția extinsă peste limita minimă impusă în caietul de sarcini (5 ani sau 350.000 km), dar nu mai mult de 10 ani (sau 700.000 km, raportat la 70.000 km/an).

”Vom începe o procedură pentru achiziția pe fonduri europene a încă 19 autobuze electrice și se va derula licitația de 55 de noi troleibuze și de 22 de noi tramvaie. Va fi o licitație cadru care se va derula pe mai mulți ani de zile. Licitația este europeană și poate participa orice firmă”, a afirmat în luna ianuarie primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, la un post de radio local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter