Actualitate

"Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă", din 22 iunie la cinema

Filmul va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie, distribuit de Transilvania Film.

"Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă" este debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu şi va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie.

Filmul va avea premiera mondială la Cluj, în cadrul celei de-a 17 ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde a fost selectat în competiţia Zilelor Filmului Românesc. "Un debut foarte temerar, făcut pentru generaţia facebook, twitter. Este primul film românesc cu o poveste de dragoste lesbiană.' - îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.
O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversaţii online, o cafea şi o vizită. Două fete contruiesc din bucăţi începutul unei poveşti de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. Trailer oficial: http://bit.ly/CatevaConversatiiTrailerRO

'Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar şi o privire asupra unei generaţii puţin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile oraşe, prinşi între valori şi opţiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei şi o societate înţepenită în reverii despre o presupusă 'tradiţie". Scenariul reprezintă dramatizarea în ficţiune a unor poveşti reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar şi azi.', povesteşte regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă este un film al debuturilor. Regizorul Bogdan Theodor Olteanu a realizat scurtmetrajele Duminică dimineaţa (2014), Lampioane chinezeşti (2015) şi Dumneavoastră, tu (2015), dar şi piesa de teatru Cea mai călduroasă zi din an (2017). Rolurile principale sunt interpretate de actriţele Silvania Mihai şi Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Silvana Mihai (Umbre, sezonul 2) este actriţă la Teatrul Mic şi Teatru Naţional din Bucureşti, iar în 2014 a intrat în lumea filmului odată cu selecţia în programul 10 pentru film, din cadrul TIFF. Florentina Năstase este actriţă la teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti şi este unul dintre organizatorii programului Cultură-n şură. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan şi Denisa Niţă. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este şi el la primul lung-metraj, la fel şi scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Filmul este un produs independent, fără sursă de finanţare publică. 'Să faci un film lung independent este un exerciţiu de colaj. Bugetul total a fost de câteva mii de euro, aşa că producţia nu a însemnat să gestionăm bani ci să punem laolaltă lucruri pe care le puteam obţine gratis.', spune Bogdan Theodor Olteanu, care împreună cu Gabi Suciu a asigurat şi producţia filmului.
Filmul va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Etichete: transilvania film
abonare newsletter