Actualitate

„Laboratoarele” de droguri din Cluj și Florești. Doi tineri prinși de DIICOT cu hașiș, cocaină, amfetamină, LSD și cannabis - FOTO

Doi tineri au fost reţinuţi 24 de ore pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, în urma unor percheziţii. Cannabis, comprimate ecstasy, cocaină, ciuperci halucinogene au fost găsite şi ridicate de către poliţişti şi procurori.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților C. P. și B. R. D. pentru săvârşirea de infracţiuni de trafic de droguri de risc și de mare risc.

“La data de 9 mai, procurorii DIICOT Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, i-au surprins în flagrant pe inculpaţii P. C. și D. B. R. în timp ce încercau să intre în posesia unui colet ce conținea kit-uri de creștere a ciupercilor halucinogene dar și alte bunuri în legătură cu traficul de droguri, respectiv un număr de 2 testere a purității cocainei (drog de mare risc), cu inscripția eztest cocaine purity (ce sunt folosite și la detectarea altor droguri de mare risc) dar și 3 testere pentru detectarea Ketaminei (drog de risc) cu inscripția eztest ketamine (ce este folosită și la detectarea MDMA, a amfetaminelor sau PMA)”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.


Potrivit documentului, cu ocazia prinderii în flagrant, asupra inculpaţilor “au fost găsite și ridicate cantitatea de 46 grame de cannabis; 3,9 grame de rezină de cannabis, 5 grame de rezină de cannabis, substanță solidă, cu aspect de rezină, de culoare maro, presată sub forma unei bile, ambalată în straturi succesive de folie din material plastic transparent, 6,5 grame de pulverulentă de culoare albă, care conține Amfetamină și cofeină, în stare umedă, introdusă într-o punguță din material plastic transparent, cu sistem de închidere tip zip – lock și ambalată în foiță de staniol cantitatea de 4, 6 grame de cannabis, 6 punguțe din material plastic de culoare neagră, desenate cu cranii umane de culoare argintie, prevăzute cu zip – lock, în care se observă urme materie în care s-au pus în evidență cocaină, acetaminofen și cofeină”.

Polițiștii și procurorii au efectuat patru percheziţii pe raza localităţilor Cluj-Napoca şi Floreşti. Din investigaţii a reieşit că, cei în cauză, bărbaţi în vârstă de 19 şi 25 ani, din Cluj-Napoca şi Floreşti, ar fi procurat pentru consum propriu, deţinut, vândut şi oferit droguri de risc şi mare risc.


„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe tipuri şi cantităţi de droguri, dintre care aproximativ 130 grame de cannabis, 157 de comprimate ecstasy, circa 4 grame de cocaină, ciuperci halucinogene, 26,5 timbre LSD, Speed şi circa 50 grame de haşiş, 4 cântare electronice, 5 dispozitive de mărunţire tip grinder, 5 telefoane, un laptop şi 4.370 de lei”, spun procurorii.

Cei doi au fost prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

abonare newsletter