Actualitate

Studenții UBB sunt îngrijorați în ceea ce privește procesul de repartizare a locurilor bugetate

Membrii Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește modalitatea de repartizare a locurilor bugetate la licență și masterat, precum și a grranturilor doctorale pentru anul universitar 2018-2019 de către Ministerul Educației Naționale, conform ultimelor modificări aduse prin Hotărârile de Guvern.

Studenții care sunt înscriși la cursurile facultăților din cadru UBB solicită ca algoritmul de calcul pentru numărul de locuri alocale în universitate să fie făcut public, pentru a verifica veridicitatea și transperanța acestui proces.

„Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca (OSUBB), care reprezintă drepturile și interesele tuturor studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, dorește să prezinte principalul punct de vedere privind repartizarea locurilor bugetate la licență și masterat, respectiv a granturilor doctorale pentru anul universitar 2018-2019, de către Ministerul Educației Naționale, conform ultimelor modificări aduse prin Hotărârile de Guvern. Suntem extrem de îngrijorați de criteriile folosite în procesul de repartizarea locurilor bugetate, deoarece procesul trebuie să fie unul transparent, bazat pe o metodologie predictibilă, coerentă și stabilită din timp. Astfel, dorim publicarea formulelor exacte de calcul pentru numărul de locuri alocate în universitatea noastră fată de alte universități din țară pentru a ne asigura că aceste criterii sunt nediscrimnatorii și imparțiale. Deși Universitatea Babeș Bolyai se află în top 500 cele mai bune universități din lume, fiind una din cele mai prestigioase universități din țară, unde calitatea procesului educațional și a cercetării științifice este deosebit de ridicată, aceste modificări vor avea efecte negative directe asupra activității universitare, dar mai ales asupra studenților. În urma scăderii locurilor bugetate vor fi înregistrate consecințe privind cheltuielile universității, mai exact se va diminua bugetul alocat procesului educațional și serviciilor dedicate studenților, prin urmare există posibilitatea ca universitatea să recurgă la mărirea taxelor în vederea autofinanțării”, au transmis reprezentanții studenților.

Ultimele Stiri
abonare newsletter