Actualitate

Clujenii încă sunt înșelați prin metoda „Accidentul”

Un minor de 17 ani din județul Constanța a ajuns pe mâna poliției, după ce a comis două infracțiuni de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.

La data de 10 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej, cu sprijin din partea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au reţinut după efectuarea unei perchiziţii domiciliare un tânăr de 17 ani, cercetat pentru comiterea a două înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Tânărul, la data de 5 aprilie, a înşelat părţile vătămate B.M.R. şi G.S. din municipiul dej, judeţul Cluj, folosind metoda „accidentul” creând un prejudiciu de 25.000 de lei care nu a fost recuperat.


Acesta este cercetat de către poliţişti sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de „înşelăciune”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Polițiștii îi atenționează pe clujeni să aibă grijă când persoane necunoscute îi abordează.


„Recomandăm cetăţenilor care au părinţi în vârstă şi care locuiesc singuri să discute cu aceştia despre astfel de lucruri.

Să ştie că tratamentul medical de urgenţă este gratuit şi că nici un medic nu va cere bani pentru astfel de intervenţii.


De asemenea nici un avocat adevărat, nu va cere bani pentru rezolvarea „amiabilă” a unui accident rutier grav. Aceste evenimente rutiere grave se soluţionează numai în instanţă, pe cale legală.

Nici un medic sau avocat nu î-şi va trimite asistenţii să ridice bani de la cineva de acasă, cu atît mai puţin la ore târzii”, au transmis reprezentanți IPJ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter