Actualitate

Primarul Emil Boc, taximetriștii și benzile dedicate: “Discutăm legea?”

Taximetriștii sunt nemulțumiți de faptul că nu pot folosi banda dedicată mijloacelor de transport în comun și spun că cele mai mari probleme le au pe Bulevardul 21 Decembrie unde nu pot opri pentru a prelua clienți.

Discuția a pornit după ce mai mulți taximetriști s-au plâns că în zona clădirii de birouri de pe 21 Decembrie nu pot staționa pentru a-și lua clienții.

“Discutăm legea? Legea definește ce înseamnă luarea/preluarea clientului. Nu înseamnă că nu ai voie pe banda dedicată să iei sau să lași. Legea îți permite. Nu ai voie deocamdată să circuli constant pe banda dedicată. Poți să iei sau să lași un client pe banda dedicată. Cu condiția să nu stai acolo și aștepți în mașină să-ți vină clientul. Aia nu este posibil. Dar încă să circuli, Comisia de Circulație nu a dat încă avizul. Eu susțin cu toată convingerea această propunere și am susținut-o din primul moment. Și va veni și acest moment când taxiurile vor putea circula pe banda dedicată alături de autobuze, troleibuze și bicicliști. Nu ai voie să stai și să aștepți. Autobuzul nu poate sta după tine până îți va veni clientul din bloc. Acum la un an de implementare care va fi în august, putem să gândim și să discutăm în Comisia de Circulație despre problema taximetriștilor”, a comentat Boc miercuri la un post de radio.


Săptămâna trecută, viceprimarul Dan Tarcea spunea că în acest moment taximetriștii nu pot folosi benzile dedicate, exceptând perioada de noapte, iar situația nu se va schimba prea curând.

“Primăria Cluj-Napoca va continua procesul de implementare a benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Clar vom prioritiza mijloacele de transport în comun și folosirea acestora. Într-adevăr, a fost o discuție în care dorim să fie folosite aceste benzi dedicate și de către taximetriști. Dar înainte cred că trebuie să mai facem câțiva pași pentru că în acest moment nu se pot folosi aceste benzi dedicate de către taximetriști doar pentru perioada de noapte unde pot să parcheze și să le folosească ca stații de taxi. Nu putem să ținem două troleibuze cu 150 de călători în spatele unui taxi care e parcat pentru un minut să aștepte clientul. Peste tot în lume acolo unde sunt benzi dedicate nu se oprește taxiul ci merg unde sunt alveole și pot să parcheze și să aștepte preluarea clientului”, a spus Tarcea la un post de radio.


CITEȘTE ȘI

Cu taxiul pe benzile dedicate? Poliția Rutieră contrazice Primăria și dă taximetriștilor undă verde


CITEȘTE ȘI

Taximetriștii sfidează benzile dedicate. Viceprimar: Vom merge până la ridicarea licenței

Ultimele Stiri
abonare newsletter