Actualitate

Noi rute și măriri de frecvențe în programul de vară de pe Aeroportul Internațional Cluj

Începând cu data de 25 martie 2018, zborurile sunt operate pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj conform programului aferent sezonului de vară (25 martie - 27 octombrie 2018).

Noul program aduce o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații, cât și o extindere a rețelei de rute. În acest sens, programul de vară 2018 înregistrează o creștere medie de până la 40 de zboruri pe săptămână.

În sezonul de vară 2018 de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj, vor fi operate 3 noi destinaţii regulate ajungându-se la un total de 44 zboruri regulate spre 21 țări din Europa și Orientul Mijlociu.


Compania aeriană     Destinație     Debut rută     Frecvențe/săptămână și zile de operare

Wizz Air             Atena           25 martie  2 frecvențe/săptămână în zilele de miercuri și duminică


                          Viena            30 mai     2 frecvențe/săptămână în zilele de miercuri și duminică

Tarom                 Timișoara      26 martie  3 frecvențe/săptămână în zilele de luni, miercuri și vineri


Aegean Airlines    Atena          12 iunie   2 frecvențe/săptămână în zilele de marți și vineri

O altă noutate adusă de programul de vară este reluarea anumitor zboruri care au fost întrerupte pe perioada sezonului de iarnă (Alicante, Malaga) sau reluarea operării unor destinaţii sezoniere de vară (Palma de Mallorca, Constanţa şi Nisa).


Compania aeriană  Destinație  Debut rută         Frecvențe/săptămână și zile de operare

Wizz Air          Alicante         28 martie      2 frecvențe/săptămână în zilele de miercuri și duminică


                      Malaga         26 martie        2 frecvențe/săptămână în zilele de luni și vineri

                    Palma de Mallorca    31 martie    1 frecvență/săptămână în fiecare zi de sâmbătă

Blue Air           Constanța             17 iunie   3 frecvențe/săptămână în zilele de marți, joi și duminică

                        Nissa                  2 iunie     2 frecvențe/săptămână în zilele de miercuri și sâmbătă

Din 4 aprilie, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj vor începe zborurile charter. Programul de vară cuprinde zboruri turistice către 12 destinații, din 5 țări: Grecia (Zakynthos, Rhodos, Corfu, Heraklion, Thessaloniki, Skiathos, Chania), Turcia (Antalya), Egipt (Hurghada și Sharm El Sheik), Tunisia (Monastir) și Spania (Palma de Mallorca).

Față de sezonul de vară 2017, anul acesta, de pe Aeroportul Internațional Cluj se poate zbura către două noi destinații turistice, Sharm El Sheik (Egipt), zbor operat de compania Fly Egipt, în perioada 11.iunie.- 24 septembrie și Monastir (Tunisia), zbor operat de compania Nouvelair în perioada 13 iunie - 24 octombrie.

Anul acesta, zborurile spre destinațiile de vacanță vor fi operate în zilele de luni până sâmbătă de către 11 companii aeriene: Blue Air, Air Bucharest, Corendon Airlines, Aegean Airlines, Ellinair, Tarom,  Freebird Airlines, Atlasglobal, Fly Egipt, Nouvelair și Wizz Air.

Odată cu debutul sezonului de vară 2018 Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj anunţă şi o serie de rute care își măresc frecvența de operare: Wizz Air  -  Barcelona (de la 4 la 6), Bari (de la 1 la 2), Basel (de la 2 la 3), Bologna (de la 4 la 5), Brussels (de la 3 la 5), Londra ( de la 15 la 19), Madrid (de la 3 la 4), Malta (de la 1 la 2), Milano (de la 5 la 7), Nuremberg (de la 2 la 3), Paris (de la 5 la 6), Zaragoza (de la 2 la 3), Blue Air – Bucureşti (de la 8 la 15), Birmingham (de la 2 la 3), Dublin (de la 2 la 4), Londra (de la 2 la 4), LOT Polish Airlines  - Varşovia (de la 5 la 6).

În prezent, prin cele peste 40 de destinații din portofoliu, Aeroportul Internațional Cluj asigură cea mai sigură, eficientă și rapidă cale spre Europa și întreaga lume, dintre aeroporturile regionale din România. Extinderea și modernizarea accele­rată a aeroportului reprezintă cel mai important factor de sprijin în dezvoltarea nu neapărat doar a orașului și a jude­țului, ci a întregii zone de nord-vest a României.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter